Labdarúgás

2023.02.19. 16:13

Csak döntetlen: nem bírt egymással a Haladás és a Siófok

A labdarúgó NB II. 24. fordulójában döntetlent játszott hazai környezetben a Haladás a vendég Siófokkal.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–BFC Siófok 2-2 (1-0). Szombathely. Haladás Sportkomplexum, 872 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács J. Z.

Haladás: Verpecz – Nyíri (Doktorics, 81.), Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas, Rácz, Csilus (Zvekanov, 81.), Horváth R. (Simut, 57.) – Molnár R., Csernik (Csonka, 88.). Edző: Michal Hipp.

Siófok: Hutvágner – Polényi, Horváth M., Debreceni Á., György (Hegedűs, 51.) – Szakály A., Varjas – Major G., Kerezsi (Horváth P., 51.), Nyitrai (Dénes, 65.) – Farkas B. (Volter, 65.). Edző: Dragan Vukmir.

Gólszerzők: Derekas (41.), Molnár R. (58.), illetve Debreceni (62.), Horváth P. (72.).

42. perc: Rácz szabadrúgását Derekas csúsztatta a jobb alsó sarokba – 1-0.

45+1. perc: Hazai kapu előtti kavarodás végén György elé került a labda, majd 16 méterről tüzelt, fölé.    

58. perc: Rácz szöglete egy vendég védő fejéről került Derekas elé, akinek lövését még blokkolták, a kipattanót azonban Molnár Rajmund 6 méterről bepofozta – 2-0.

 62. perc: Szakály sarokrúgását Debreceni fejelte Verpecz kapujába 7 méterről – 2-1.

71. perc: A csereként beállt Horváth Pétert senki sem támadta meg, így zavartalanul lőtt kissé jobbról 15 méterről a hazai kapuba – 2-2.  

Utóbbi négy bajnokijukon rendre alulmaradt a szombathelyi gárda a Balaton-partiakkal szemben. Az első félórában a Haladás irányította a játékot, olykor egészen formás akciókat szövögettek a zöld mezes hazaiak, ám a vendégek 16-osához érve rendre elfogyott a tudomány. A félidő hajrájában egy pontrúgás révén szerzett vezetést a Haladás, majd a hosszabbításban egalizálhatott volna a Siófok, ám György 16 méteres lövése Verpecz ketrece fölé szállt.

Szünet után felpörgött a meccs. Csernik még nem, Molnár Rajmund azonban már kettőre növelte a vasiak előnyét. Ez ébresztőleg hatott a Balaton-partiakra, akik 10 perc alatt kiegyenlítettek. Az utolsó negyedóra elején mindkét csapat a győzelemért hajtott, a végjáték azonban egyértelműen a Haladásé volt, ám minden igyekezete ellenére, elherdálva kétgólos előnyét csak egy pontot szerzett a Hipp-legénység.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában