Kosárlabda a suliban

2023.02.09. 16:46

Ezúttal a Reguly-iskolában jártak a Falco kosarasai - videó, fotók

A Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában járt a Falco KC csapata.

Tóth Gábor

Fotó: © Szendi Péter

Két évvel ezelőtt indította el a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárlabdacsapata a „Szombathelyi Iskolákért” elnevezésű programot, amelynek elsődleges célja az volt, hogy a helyi iskolák diákjai ellátogassanak a Falco meccseire. A program nagy siker aratott - e sikeren felbuzdulva a klub játékosai, vezetői szorosabbra fűzték a kapcsolatot az iskolákkal, ennek megfelelően hétről hétre ellátogat egy helyi iskolába a Falco-delegáció. A program legfontosabb célja, hogy a gyerekeknek élményt adjon a Falco-család, hogy a diákok megismerjék azokat, akiknek szombatonként szurkolni szoktak. A játékosok beszélgetnek a diákokkal, élménybeszámolót tartanak, és természetesen nem maradhat el a közös játék, a kosárlabda sem.

A kibővített iskolai program első résztvevője a szombathelyi Mate Meršić Miloradić Horvát Óvoda és Általános Iskola, majd a Paragvári Utcai Általános Iskolában jártak a falcósok, csütörtökön pedig a Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola fogadta a Falco-delegációt - roppant mozgalmas programot sikerült összeállítani.  A Falco két légiósa, Zach Brown és Ray Cowels angolórán vett, pályafutásukról beszéltek, emellett a nyelvtudás jelentőségére hívták fel a fiatalok figyelmét - akik kérdéseket tehettek fel a kosarasoknak, éltek is lehetőséggel. Petényi Barna tanár úr tartotta kézben az irányítást. Míg a klub két fiatal játékosa, Takács Zsolt és Verasztó Péter osztályfőnöki órán "állta a rohamokat" - Kiss Katalin, Nagy Andrea, Bánhidi Zoltánné és Zsoldos Katalin tanárnők segítségével. Minkét játékos tanulás mellett kosárlabdázik, ezért a tanulás fontosságát emelték ki, arra bíztatva a fiatalokat, hogy minél tovább maradjanak az iskolapadban. Míg Marko Curovic másodedző rendhagyó testnevelésórát, kosárlabdaedzést tartott az iskola tornatermében - Szabó Tamás testnevelő oldalán.

Élményekkel teli napot zártak a Reguly diákjai - és minden bizonnyal ott lesznek a Falco következő mérkőzésén!

-Köszönjük az iskoláknak a vendéglátást, a segítséget, hiszen a szervezés nagy részét a pedagógusok, az intézményvezetők végzik. Sok felkérés érkezik hozzánk, igyekszünk minden iskolába odaérni, és mindenhol megpróbáljuk visszaadni, megháláni az irányunkba megmutatkozó szeretetet - fogalmazott Tóth Dávid,  kommunikációs és marketing menedzser. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában