Röplabda

2023.02.15. 10:40

Győzött a HVSE a zalaiak ellen - A SZoESE meccse elmaradt Győrben

Az NB II.-es női röplabdabajnokság nyugati alapszakaszának 16. fordulójában simán verte a Haladás VSE a vendég Zalaegszerszeget, a SZoESE viszont hiába utazott el Győrbe, nem állt ki a vasiak ellen a SZESE.

Sütő Dániel

Forrás: Szendi Péter

Haladás VSE–ZTE Röplabda Klub 3:0 (9, 12, 16). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 50 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Kiss N.

Haladás: Bóta, Kőrösi, Zoltán, Marton G., Péter, Dabronaki. Csere: Bánfi, Mátyás, Kocsis D., Németh A., Varga N. Edző: Dr. Mucsi Péter.

Szűkös kerettel, mindössze hat bevethető játékossal érkezett a ZTE a Haladás Sportkomplexumba, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően esélye sem volt a hazaiakkal szemben, akik ráadásul nem is legerősebb összeállításukban léptek pályára. Mucsi Péter a fairplay szellemében inkább a fakónak adott lehetőséget és azoknak a röplabdázóinak, akik eddig kevesebb játékpercet kaptak. A szombathelyiek nyitásai az első perctől kezdve meghatározóak voltak, amelyekkel nem nagyon tudott mit kezdeni a hősiesen küzdő zalaegerszegeiek, akik létszámukból fakadóan nem rendelkeztek cserével. A vasiak magabiztosan nyerték mindhárom szettet a nyugat-dunántúliak összecsapásán.

A Szombathelyi Egyetemi SE női alakulatának az UNI Győr-SZESE elleni találkozója elmaradt. Bodzer Attila edző tájékoztatása szerint a kisalföldi egyesület miatt nem tudták elkezdeni a mérkőzést a meghatározott időpontban, és másfél óra várakozás után sem tudták pontosan megmondani mikor indulhatna útjára a labda. Mivel a szombathelyiek buszának este 20 órára vissza kellet érnie a vasi megyeszékhelyre, ezért nem volt mit tenni, hazautaztak. A továbbiakban a versenybizottság döntésére vár a SZoESE a mérkőzés kimenetelét illetően.

Az egyetemista férfi csapat ezúttal nem lépett pályára. Szabó Gábor együttese legközelebb az alapszakasz zárásaként szombaton 11 órakor a PTE-PEAC, majd azt követően 15 órakor az Eszterházy SC ellen játszik bajnokit az egyetemi spornokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában