Alpokalja Szabadidősport Egyesület

2023.02.23. 10:59

Harmadszor is Vasi Terepfutás - Szombaton délelőtt rendezik a Vasi Terepfutó Sorozat harmadik állomását.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Finiséhez érkezik a Vasi Terepfutó Sorozat. A megújult széria első két állomása sikeresnek bizonyult, a harmadik, szombati felsőcsatári futamra pedig 150 feletti létszámra számítanak a szervezők: az Alpokalja Szabadidősport Egyesület tájfutói. A Pinka- szurdok jól bevált és méltán népszerű helyszíne a terepfutó sorozatnak, tavaszhoz közeledve pedig virágszőnyeg teszi még varázslatosabbá Nyugat-Dunántúl talán legszebb futó-útvonalát. A verseny befutóérmével válik teljessé a mozaik-érem, amit az idén újdonságként vezettek be a rendezők.

A versenyen a kicsik 400, a futást nemrég kezdők 2000 méteres távokon indulhatnak, a futók számára pedig 5, 10 és 20 kilométeres távokon hirdettek versenyt. Előbbi két kategória indulói 10, utóbbi három távon rajthoz állók pedig 10.30-kor rajtolnak. A hosszabb távokon jelentős szintkülönbség várja az indulókat, a pálya egy meredek szakaszán kötelek segítik majd a futókat a hegy leküzdésében. Nevezni előzetesen a Vasiterepfutó honlapján és a helyszínen is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában