Birkózás

2023.02.04. 21:56

Ligeti harmadik lett Zágrábban

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) mindhárom szakágat érintő idei első horvátországi rangsorversenyén a Haladás versenyzője, Ligeti Dániel a dobogó alsó fokán végzett.

Sütő Dániel

Forrás: NS

Fotó: Török Attila

Közel 30 ország birkózójának részvételével rajtolt el a „Zagreb Open” elnevezésű UWW-rangsorverseny szabadfogású viadala. A Haladás VSE klasszisa,  az Eb-ezüst- és -bronzérmes Ligeti Dániel a szabadfogásúak 125 kg-s mezőnyében osztrák, kínai, iráni és lengyel riválisával mérte össze tudását a rankingon.

– Első mérkőzése az osztrák Johannes Ludescherrel szoros volt, 3-3 lett a vége, de mivel az utolsó pontot a Dani szerezte, ezért ő jutott tovább – számolt be Veréb István, a HVSE birkózó szakosztályának vezetője. – A második fordulóban következett a kínai Benhszin Dujan, akivel szemben nagyon sima, 11-0-ás sikerrel menetelt tovább versenyzőnk. Az iráni világbajnok, olimpiai bronzérmes Amir Hosszein Zare érvényesítette a papírformát és 9-2-re legyőzte Danit, aki így a dobogó alsó fokáért csatázhatott a lengyel Kamil Kosciolekkel. A szombathelyi klasszis utolsó meccsén ismét brillírozott és meggyőző fölénnyel, 8-1-re gyűrte le vetélytársát, így a harmadik helyen zárt. Jó formában van a Dani, kiegyensúlyozottan birkózott, ott folytatta, ahol a hazai válogatón abbahagyta – fogalmazott Ligeti edzője, aki szerint a Haladás versenyzője kihozta magából, amit csak lehetett. Az önmagával szemben mindig kritikus Ligeti Dániel visszafogottan nyilatkozott egyéni teljesítményét illetően.

– Alapvetően rendben volt minden, de azért akadtak hibák, amelyeket ki kell javítani a következő rankingig – vélekedett Ligeti Dániel. – Összességében elégedett vagyok, meccsről meccsre lendültem egyre jobb formába. Teljesítményem nem lefele, hanem felfele szállt egy mérkőzésen belül, ami nagyon fontos. Ez egy jó visszaigazolás arra vonatkozóan, hogy jól sikerült az alapozás. Az biztos, hogy amit tudtam, azt mind kihoztam magamból, de az nem biztos, hogy az elődöntőben minden kétes szituációt jól reagáltam le – ezekre jobban kell figyelnem a jövőben.

Ligeti Dánielnek legközelebb február végén az egyiptomi ranking versenyen szoríthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában