Női labdarúgás

2023.02.05. 18:40

Négy gólt rúgott a Viktória - Osztrák ellenfelet győzött le edzőmeccsen a női futballcsapat

Osztrák másodosztályú ellenfelet vert edzőmeccsen a Haladás Viktória NB I.-es női labdarúgócsapata.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Haladás Viktória–SVK Wildcats 4-1 (2-1). Szombathely, Illés Akadémia, műfű, 100 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy (Schildkraut, Kollár) – Horti (Kránicz), Gődér, Baccaro, Németh A. – Németh M., Urbán (Kiss A.), Csáki, Kovács V. (Varró) – Sweatman, Vladulescu (Feketevízi). Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Sweatman, Baccaro, Feketevízi, Németh A.

A szombathelyi csapatban a műtét utáni rehabilitációját töltő Jelena Koprena, Balogh Henrietta és Szil Tünde sem léphetett pályára.

A vasiak az osztrák első osztályú Sturm Graz (0-7) elleni idegenbeli felkészülési mérkőzés után ezúttal Szombathelyen fogadták az osztrák második ligában szereplő, a feljutásért küzdő krottendorfi SVK Wildcats együttesét.

Metsző hidegben, nagy szélben léptek pályára a csapatok. A Viktória rögtön magához ragadta az irányítást – vezetést is szerzett. Egy hátul eladott labdára csapott le Sweatman és váltotta higgadtan gólra a helyzet. Amire még válaszolt az osztrák csapat, egy egyéni hibát büntetve góllal. Majd Baccaro szépségdíjas szabadrúgásával jutott ismét előnyhöz a házigazda. Fordulás után már egyértelműen a Viktória diktálta a tempót. A hazaiak jól védekeztek, szervezetten futballoztak, labdaszerzések után gyorsan mentek át támadásba – a harmadik és negyedik Viktória-gól is a védők mögé belőtt labdából, jól befejezett kontra végén született. Megérdemelten nyert a Viktória – ráadásul bíztató teljesítményt nyújtott, hatékonyan futballozott.

A Viktória szombaton (17.00) az Illés Akadémián a szlovén élvonalban szereplő Radomlje gárdáját fogadja edzőmeccsen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában