Illés Akadémia

2023.02.22. 13:06

Távozott az akadémiáról - Markó Edina a jövőben kizárólag a Haladás Viktóriára koncentrál

Markó Edina, az Illés Akadémia női szakágának szakmai igazgatója távozik akadémiai pozíciójából és a jövőben a Haladás Viktória vezetőedzőjeként segíti a szakág munkáját.

Pum András

Markó Edina a Viktória kispadját választotta.

Fotó: Unger Tamás

Markó Edina hat évig játszott a budapesti Irisben, majd 1993-tól 1997-ig edzőként, 1997-2004 között játékos-edzőként, aztán 2011-ig ismét edzőként dolgozott a Viktória FC-nél. A válogatottban 1993 és 2004 között 55 mérkőzésen lépett pályára, hét gólt szerzett. Játékos-edzőként egyszeres bajnok, edzőként egyszeres aranyérmes, ötszörös ezüstérmes, háromszoros bronzérmes, háromszoros Magyar Kupa-győztes. 2014 februárjában a női válogatott szövetségi kapitányává nevezték ki. 

Majd amikor 2021-ben megalakult az Illés Akadémia női szakága, természetes volt, hogy a női szakág szakmai igazgatójának őt kérik fel. Aztán 2022 őszén, amikor pedig az NB I-es felnőtt női csapat vezetőedzőjével, Székely Tiborral szerződést bontott a Haladás Viktória, az Illés Akadémia hozzájárult, hogy a bajnokság őszi idényének hátralevő mérkőzéseire Markó Edina ideiglenesen a felnőttcsapat vezetőedzői posztját is betöltse.

Markó a 7. fordulóban Székely Tibortól vette át a csapat irányítását, vezetésével a bajnokságban a 6. helyen telelő gárda eddig három győzelmet, két döntetlent és egy vereséget gyűjtött be, a Magyar Kupában pedig a Budaörs kiejtésével az elődöntőért játszhat.

Mindkét pozíció egész embert kíván. Markó Edina pedig – hangsúlyozva a szombathelyi női labdarúgás egészéért viselt felelősségét – most a korosztályos futballpiramisban a mintát jelentő felnőttcsapat kispadját választotta. Azaz távozott az Illés Akadémia kötelékéből. Egyelőre nem tudni, ki lesz az utódja.

A Haladás Viktória a héten újabb felkészülési mérkőzést vív. A szombathelyi lányok szombaton 12 órakor Bécsben a tízcsapatos osztrák első osztály 6. helyén álló First Vienna otthonában lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában