Súlyemelés

2023.02.16. 13:12

Vas vármegye bajnokságával indul a szezon - Több mint 40 résztvevőt vár az évindító súlyemelő bajnokság

Több mint 40 résztvevőt vár a hagyományos évindító súlyemelő bajnokságán a Haladás VSE szakosztálya.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

Népes mezőnnyel rajtol el szombaton délelőtt fél 11-től a Haladás Sportkomplexumban a súlyemelők hagyományos szombathelyi évindító tornája. Jellegében semmit sem, mindössze nevében változott meg a megmérettetés. Az idei Vas Vármegyei Súlyemelő bajnokságra a házigazda szakosztály versenyzői mellett Körmendről, Zalaegerszegről, valamint az Oroszlányi VSK-tól érkeznek súlyemelők. A tornára összesen 43 nevezés érkezett, a Haladás szakosztálya 32 fővel képviselteti magát. A Vas vármegyei bajnokságon lehet becsatlakozni a hazai súlyemelő szövetség versenyrendszerébe, amelyben a szombathelyi a legalacsonyabb minősítésűnek számít. Márkus Erzsébet szakosztályvezető szerint már a vasi torna is komoly tétel bír, hiszen minősítést lehet rajta szerezni, hogy kiemelt kupaversenyeken részt tudjanak venni a súlyemelők.       
– Gyürüs Barbi az Eb-re készül, tőle már egy nagyon jó időzítő formát szeretnék látni, és a fiataloknak is remek erőfelmérő lesz ez a korosztályos hazai és remélhetőleg nemzetközi versenyek előtt. Súlyemelőink készen állnak, bízom benne, elkerülnek bennünk a betegségek – nyilatkozta Márkus Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában