Röplabda

2023.03.23. 15:50

A Haladás VSE és a SZoESE is vereséget szenvedett a rájátszás elején

A női NB II.-es röplabdabajnokság nyugati felsőházi rájátszásának 1. fordulójában szettgyőzelem nélkül bukott el hazai pályán a HVSE a Tatabánya ellen. Hasonlóképpen kapott ki az alsóházban a SZoESE is.

Sütő Dániel

Forrás: MRSZ

Haladás VSE–Tatabányai RSE 0:3 (-21 -18 -19). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 70 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Barabás, Őri.

Haladás: Héjj, Péter, Rudolf, Avas, Hütter, Fatér. Csere: Kőrösi, Zoltán, Marton G., Mátyás, Horváth B., Németh A. Edző: Dr. Mucsi Péter.

Remekül kezdte az első szettet a Hali, szinte végig irányította annak ellenére, hogy az etap derekán már a 10. ki nem kényszerített hibát vétette a házigazda. Az egész mérkőzést figyelembe véve 20 nyitást rontottak a zöld-fehérek. Ha ehhez még hozzávesszük a támadásbeli és egyéb technikai hibákat, elmondható, hogy a HVSE megverte saját magát.

Emericus SE–Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (16, 22, 10). Budapest, 20 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Nagy, Sík.

SZoESE: Egyed-Halmosi, Szalai Cs., Lajos, Horváth K., Nagy D., Trasca. Csere: Tauker, Imre. Edző: Bodzer Attila.

A mérkőzésen több kulcsfontosságú játékosátt is betegség miatt kellett nélkülöznie a SZoESÉ-nek. Küzdöttek a lányok, amennyire tudtak, bátran röplabdáztak, ám helyenként sok hibával játszottak. Amikor rendben volt a nyitásfogadás, akkor partiban tudtak lenni a szombathelyiek a hazaiakkal. Az első szettben még a kezdeti hibáknak és a hideg teremnek köszönhetően végül a hazai csapatnak sikerült behúznia a szettet (25-16). A második játékrészben rosszul kezdtek a vasiak, akik csak futottak az eredmény után (25-22). A harmadik játszmában a Bodzer-csapat nyitásfogadásai néhány rövidke időszaktól eltekintve jól működtek. Ami döntő különbségnek bizonyult a két csapat között, hogy a hazai csapat jobban akarta a győzelmet (25-10). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában