Rendkívüli tanóra

2023.03.02. 15:19

Diáknap kosarasokkal: a Falco három tagja látogatott el a Bolyaiba - videó

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban csütörtökön tartották a diáknapot. A tanulók nagy örömére a Falco Szombathely három oszlopos tagja, Milos Konakov vezetőedző, Matthew Tiby, valamint Keller Ákos játékosok tartottak rendkívüli tanórát.

Horváth László

Fotó: © Unger Tamás

A diákság már kezdésként sok érdekességeket tudhatott meg a sportolóktól. Milos Konakov szerint fontos a rendszeres edzés, miként az is, hogy nem lehet feladni, mindig ki kell hozni magunkból a maximumot. Így leszünk napról napra jobbak. Az Egyesült Államokból érkezett Matthew Tiby édesapja jelenleg is aktív testnevelő. 

– A tengerentúlon tagja a halhatatlanok társaságának, esetemben tehát nem volt kérdés, hogy a kosárlabdát válasszam – mondta a játékos, akinek szavait az a Tóth Dávid fordította, aki egykor a Bolyai gimnáziumba járt. Keller Ákos általános iskolásként többféle sportot kipróbált. – Sokat úsztam is, aztán egyszer, talán harmadik osztályos lehettem, megismertem a kosárlabdát. Azonnal megszerettem, és éreztem, ez lesz a jó választás – mesélte Ákos. 

A bemutatkozás után a diákok kérdezhettek a sportolóktól. Sok kéz emelkedett magasba. Mennyi edzést tartanak egy héten? Milyen a magánélet a sport mellett? Az edzői munka mennyire hasonlít a tanárihoz? - kérdezték a gyerekek.

Az egyórás tanóra vége pedig igazán kötetlenre sikeredett, még egy kosérlabda is előkerült. Mint ahogy a féltve őrzött kártyák is, amelyeket nagy örömmel dedikált a három Falco sportember.

Tóth Dávid, a kosárlabdacsapat kommunikációs és marketingmenedzsere elmondta, a csapat egy-egy játékosa az év eleje óta immár négy intézménybe jutott el. A rájátszásig szeretnének még további helyekre is eljutni. Sőt, tervben van egy vidéki, sárvári túra is. Az iskolalátogatás célja, hogy megismerjék a diákok ja átékosaikat, a csapatot. Abban bíznak, hogy az iskolapadban már ott ülnek leendő szurkolóik.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában