Kosárlabda

2023.03.17. 13:26

Parázs meccsek a hétvégén: a Körmendre rangadó, a Falcóra túra vár

Az NB I.-es férfi kosárlabda-bajnokság 24. fordulójában szombaton 18 órától az Egis Körmend a Szolnokot fogadja, míg a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely Szegeden vendégeskedik.

Tóth Gábor, Sütő Dániel

A DEAC elleni nehéz, küzdelmes mérkőzésen aratott kötelező győzelmével továbbra is harcban áll a Körmend a legjobb nyolcba kerülésért. A hétvégi Szolnok-meccs már a kötelező bravúr kategóriába esik – mindenképp nyernie kell a Rába-parti alakulatnak, mivel közvetlen ellenfeleinek (DEAC, Sopron, Kecskemét, Paks) sorsolása jóval kedvezőbb.

– A Debrecen elleni siker nagyon kellett, ami remélem egy nagy lökést ad a csapatnak – bizakodott Kocsis Tamás, az Egis Körmend vezetőedzője. – A Szolnok azonban egy másik kategóriát képvisel a DEAC-hoz képest. Az egyik legnehezebb feladat az Olajbányászból felkészülni, mert számunkra talán a legkevésbé fekszik a szerkezetük, játékstílusuk. Az ott elszenvedett vereségből felesleges kiindulni, mert akkor egy teljesen felforgatott csapattal léptünk pályára. Alaposan kielemeztük leendő ellenfelünk játékát, készültünk becsülettel, ahogy eddig is. Ami tény, a maradék három meccsből kettőt biztosan nyernünk kell a rájátszásért.

A címvédő, listavezető Falco nagy formában van, az előző körben a szomszédvár, kifejezetten jó szezont futó ZTE vendégeként aratott meglepően könnyed győzelmet (86-71). A Szeged hektikusan teljesít, akadnak jó meccsei, csúfos vereségei – mindössze hat győzelmet gyűjtött eddig össze, csupán 12. a tabellán. És inkább hazai pályán eredményes. December elején Szombathelyen szoros csatát vívtak a felek, akkor 79-74-re a Falco nyert. A Falco már pénteken délután útra kelt.

– Ez a Szeged már nem az a csapat, amely elkezdte a bajnokságot – jelezte Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Amióta játszottunk ellenfelünkkel azóta edzőt váltott, két légióst is lecserélt. Sokkal jobban néz ki a játéka, jobban néz ki csapatként – veszélyesebb rivális. A Szeged több képzett, egyénileg minőségi játékost vonultat fel, akik jól egy-egyeznek, és ha lendületbe jönnek, okozhatnak kellemetlenséget. Ennek megfelelően szerevezetten, csapatként kell játszanunk, és főleg ügyelni a védekezésünkre. Fontos lesz a kezdés, szeretném, ha az első perctől mi diktálnánk a tempót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában