Vízilabda

2023.03.02. 13:17

Szoros meccsen kapott ki az AVUS - Elmaradt mérkőzést pótoltak a fővárosban a szombathelyi aligátorok

Az OB I/B.-s vízilabda-bajnokság 18. fordulójából elhalasztott mérkőzésen az AVUS egy góllal kikapott az YBL WPC-től.

Pum András

Szőke Szabolcs két gólja is kevés volt az aligátorok pontszerzéséhez.

Fotó: Unger Tamás

YBL WPC–AVUS 7-6 (3-1, 0-2, 2-2, 2-1). Budapest, Komjádi Béla Uszoda, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, 50 néző, vezette: Bujka, Binder.

AVUS: Antoni – Hajmási 1, Szőke 2, Szabó B. 1, Sági, Juhász S., Maciejewski 2. Csere: Mercs, Kovács K., Makarenko, Berényi, Makrai, Kertész. Edző: Zoufal Norbert.

A 18. fordulóból elmaradt mérkőzésen a Csaba Márton nélkülöző AVUS egyik nagy riválisa, az YBL otthonában szállt vízbe. Hajmási révén ugyan a vasiak szereztek vezetést, de még az első negyedben 3-1-re fordítottak a hazaiak. A második negyedben Szőke duplájával egyenlített az AVUS (3-3). A harmadik negyedben két góllal elhúztak a fővárosiak, ám a szombathelyiek gyorsan kiegyenlítettek. A negyedik negyed 5-5-ös döntetlenről indult. Sokáig nem született gól, aztán egy percen belül kétszer is betaláltak a hazaiak (7-5). A vasiak Maciejewski révén szűk egy perccel a vége előtt szépítettek (7-6), de hiába szereztek labdát, Kertész lövését blokkolták. Az YBL nagy csatában, egy góllal nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában