Beharangozó

2023.04.28. 15:00

A kupadöntősnél vendégszerepelnek a szombathelyiek: Budafokon játszik a Haladás

A labdarúgó NB II. 35. fordulójában szombaton 17 órakor a Haladás a Budafok otthonában szerepel.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

A Budafok kispadján tavaly augusztus 23-án Csizmadia Zoltánt Mátyus János – és segítője – Felipe Matos váltotta. A korábbi Haladás-tréner és másodedzője az utolsó helyen vette át a budai klub irányítását és vezetésükkel a piros-feketék jelenleg 43 ponttal már a 12. helyen állnak. És nem mellesleg jövő szerdán a ZTE-vel Magyar Kupa-döntőt vívnak, ezért rendezik vasárnap helyett szombaton a mérkőzést. 

Kérdés, szombaton a fővárosiak fejében mennyire lesz ott a finálé. A budafokiak utolsó öt meccsük közül egyet megnyertek, két döntetlent játszottak és kétszer kikaptak. A legutóbbi fordulóban 1-1-re végeztek Győrött. Több, korábbi Haladás-játékos erősíti a budafokiakat, így Jagodics Márk, Németh Márió, Horváth Olivér. Rajtuk kívül többek között Fótyik Dominiknek, Tischler Patriknak is komoly NB I.-es múltja van. A budafokiak legeredményesebb játékosa a 15 gólos Beke Péter – a támadó éppen annyi találatnál jár, mint a Haladás csatára, Molnár Rajmund. Mindketten az NB II.-es góllövőlista harmadik helyén állnak. Az 51 pnttal a 6. helyen tanyázó  Haladás jó formában van, már öt mérkőzése veretlen, ráadásul legutóbbi két idegenbeli meccsét megnyerte, az MTK-t 2-0-ra, a Dorogot 4-1-re verte. Míg szerdán odahaza 2-1-re éegyőzte a Békéscsabát.

– A Budafok jövő szerdán Magyar Kupa-döntőt vív, úgy gondolom a szombati meccs amolyan főpróba lesz számára a finálé előtt – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – A budafokiak 3-4-3-as vagy 3-5-2-es játékrendszerben játszanak, ellenféltől függően.  Rutinos futballisták mellett tehetséges fiatalok alkotják keretüket. Jó formában vannak a hazaiak, de mi is sikeres mérkőzésekkel, megfelelő önbizalommal  utazhatunk a fővárosba. Szeretnénk folytatni jó szereplésünket – és egyúttal sok sikert kívánunk ellenfelünknek a Magyar Kupa-döntőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában