Beharangozó

2023.04.15. 15:00

A Szentlőrinc lesz a vendége a Szombathelyi Haladásnak

A labdarúgó NB II. 32. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Szentlőrinc SE-t fogadja a Haladás Sportkomplexumban.

Pum András

Fotó: © Cseh Gábor

A Haladásnak a jobb csapatok ellen jobban megy, ez most már biztos. A vasiak múlt vasárnap 3-3-ra végeztek a harmadik Gyirmóttal, majd csütörtökön 2-0-ra legyőzték az második helyen álló MTK-t.  A szombathelyiek a kék-fehéreket ráadásul ősszel is megverték. Vasárnap viszont egy, az életéért, az NB II.-es tagságáért harcoló, kellemetlen stílusban futballozó gárda, a Szentlőrinc látogat a Haladás Sportkomplexumba. 

A Szentlőrinc SE tehát a kiesés elkerüléséért harcol, a piros-feketék jelenleg 32 ponttal az osztályozót jelentő 17. helyen állnak. A baranyaiak pár hete edzőt váltottak, Jeremiás Gergő helyére a korábban Siófokon dolgozó Domján Attila érkezett. Tavasszal eddig kétszer nyertek, Szegeden 4-2-re győztek, míg a Csákvárt odahaza 1-0-ra verték. Nincs túl nagy szerencséjük, utolsó két bajnokijukon egyaránt tizenegyest hibáztak, így előbb 2-1-re kikaptak a Nyíregyháza vendégeként, majd csütörtökön 0-0-ra végeztek az ETO FC Győrrel. A Szentlőrincben futballozik kölcsönben a Haladás két játékosa, Hursán György és Alban Taipi, de vasárnap – a kölcsönadási szerződésük értelmében – nem lépnek pályára Szombathelyen. És eleve azért sem, mert mindketten sérültek, Hursán ráadásul keresztalag-szakadása miatt hét hónapra kidőlt. Ugyanakkor műtétje és közel egy évnyi kihagyása után ismét a keret tagja Jancsó András. 

Korábban Szombathelyen futballozott Keresztes Bence, Tamás László és Grumics Miroszlav is. A szentlőrinciek legeredményesebb játékosa a hét találatnál járó Rétyi Róbert. Ősszel a Szentlőrinc 2-0-ra legyőzte a Haladást. A vasiaknál Verpecz István, Németh Milán, Bosnjak Predrag, Simut Mario, Derekas Zoltán  sérülés illetve betegség miatt nem játszhat, az MTK ellen öt sárga lapja miatt hiányzó játékmester, Rácz Barnabás viszont visszatérhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában