Beharangozó

2023.04.14. 14:05

DEAC–Falco KC: a második csata - Brown számára véget ért a szezon

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének második meccsén a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárlabdacsapata szombaton 18 órakor a DEAC vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

Fotó: © Unger Tamás

Az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharc első, szombathelyi felvonásán a Falco sima győzelmet aratott – úgy nyert szerdán 87-67-re, hogy az első perctől irányítása alatt tartotta a mérkőzést, és a különbség egyáltalán nem túlzó. Azonban az összecsapás hajrájában súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett a Falco amerikai kulcsjátékosa, Zachary Brown. Aki egy felugrás után rosszul fogott talajt, és nagy fájdalmak közepette, bicegve, társaira támaszkodva hagyta el a pályát. A klub tájékoztatása szerint az NB I.-es mezőny egyik legjobb védőjátékosa keresztszalag-szakadást szenvedett – számára a szezon véget ért. Mellette még a térdsérülésből lábadozó Verasztó Péter is hiányzik a rotációból. 
– Szerdán bár magabiztos győzelmet arattunk, nem történt semmi rendkívüli, csak megnyertünk egy meccset a párharcból, aminek messze még a vége – jelezte Milos Konakov a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere, aki sajnálatát fejezte ki Brown sérülése miatt, de bízik benne, hogy megoldják a pótlását. – Idegenben mindig nehezebb nyerni, nagy csatára számítok – folytatta. Természetesen készülünk néhány újítással a játékunkban, azokat az erényeinket pedig, amellyel nehézséget okozhatunk ellenfelünknek, megpróbáljuk kidomborítani. 
A DEAC vélhetően tanult a szerdán elkövetett hibáiból, ennek megfelelően egy sokkal jobb, agresszívabb, eredményesebb kosárlabdát játszó ellenfél vár ránk. Bár vannak nehézségeink, szeretnénk Debrecenben is nyerni, szeretnénk 2-0-ra módosítani a párharc állását. Bízom benne, hogy sok szurkoló elkísér minket – nagy szükségünk lesz a hatodik emberünk támogatására! A Falco pénteken délelőtt edzett egyet Szombathelyen, majd a közös ebéd után útra kelt. A szakmai stáb szombaton délelőtt is vezényel egy edzést a meccs helyszínén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában