Labdarúgás

2023.04.01. 17:00

Kazincbarcikán játszik a Haladás vasárnap

A labdarúgó NB II. 29. fordulójában vasárnap 16 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity Kazincbarcika vendége lesz.

Pum András

Devecseri Szilárd kemény futballja sokat érhet

Forrás: Cseh Gábor

A Kolorcity Kazincbarcika 35 ponttal a 13. helyen áll a bajnoki tabellán. A sárga-kékek február közepén edzőt váltottak, Varga Attila helyett Csábi József ült le a kispadra. A borsodi együttes azóta 1-0-ra nyert hazai pályán a Diósgyőr ellen, 3-1-re Csákváron, majd két 1-1-es döntetlennel folytatta szereplését: odahaza a Nyíregyháza ellen, majd Győrött ikszelt. Csábival veretlen a Kazincbarcika: két győzelem és két döntetlen a mérlege. A barcikaiakat erősíti többek között két NB I.-es múlttal rendelkező csatár, Bacsa Patrik és Takács Tamás. 

A volt szombathelyi Dvorschák Gábor is Borsodban futballozik, ám a védő műtétje utáni rehabilitációját tölti. És sérült a korábban az Illés Akadémián szereplő Kállai Zalán is. A Kazincbarcika házi gólkirály a hat találatnál járó Pálinkás Gergő. A Haladás 40 ponttal a 7. helyen tanyázik, a zöld-fehérek teljesítménye hullámzó, az utóbbi öt meccset alapul véve egy győzelem mellett két-két döntetlen és vereség a mérlegük. A legutóbbi fordulóban 1-1-re végeztek a Péccsel. Az első öt helyezettől leszakadtak a vasiak, nyolc pont a hátrányuk az 5. Pécstől, viszont mögöttük sűrű a mezőny, a 13. Tiszakécske hat ponttal van lemaradva. A zöld-fehérektől vasárnap sérülés miatt Bosnjak, Derekas és az öt sárga lapos Borvető Áron biztosan hiányzik.

– Szervezett, veszélyes, kemény ellenfél a Kazincbarcika – mondta Michal Hipp, a Haladás edzője. – Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, fegyelmezetten, szervezetten kell futballoznunk. Semmiképpen sem szeretnénk pont nélkül hazatérni Kazincbarcikáról.

Az őszi mérkőzésen Csilus Tamás góljával 1-0-ra nyert a Haladás Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában