Kosárlabda

2023.04.04. 15:55

Nagyszerű hír a Falco-szurkolók számára: Perl Zoltán újabb két évre szóló szerződést írt alá! - videó

Kedden délután a szombathelyi városházán jelentették be, hogy Perl Zoltán további két évvel meghosszabbítja szerződését a Falcóval – a sajtótájékoztatón a játékos mellett dr. Nemény András polgármester, dr. László Győző sportért is felelős alpolgármester, Tóth Kálmán a Falco felügyelő bizottságának az elnöke, valamint Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője vett részt.

Tóth Gábor

Gráczer György és Perl Zoltán

Fotó: Unger Tamás

A polgármester kiemelte, amikor három évvel ezelőtt szerződést kötöttek Perl Zoltánnal, nagy reményeket fűztek a játékoshoz – nem is csalódtak benne, nagy győzelmekre, emlékezetes diadalokra vezette a Falcót. Most hasonló tetteket várnak el a csapatkapitánytól, a legjobb magyar játékostól. Aki a jövő Falcójában is főszerepet kap – mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. Gráczer György kiemelte, a klubvezetés már januárban elkezdte építeni a következő szezon csapatát.

 Az első és legfontosabb feladat az volt, hogy Perl Zoltán sárga-fekete mezben folytassa a pályafutását. A felek februárban ültek először tárgyalóasztalhoz, és gyorsan megegyeztek a közös folytatásban. Gráczer György elmondta még, hogy Perlen kívül jelenleg Keller Ákos, és U23-as játékosként Kovács Benedek rendelkezik élő szerződéssel. A cél az, hogy a Falco jövőre is erős magyar magra építsen. Perl Zoltán elmondta, szeret Szombathelyen, a Falcóban játszani – jó szívvel írta alá szerződéshosszabbítását. És a jövőben is azon lesz, hogy a Falco komoly trófeákért küzdjön, hogy boldoggá tegye a szombathelyi szurkolókat. Perl szerződése fix,  lemondott a külföldre távozás lehetőségéről.


A 27 éves Perl Zoltán a Falco saját nevelésű játékosa. Szombathelyen mutatkozott be az NB I.-ben, megjárta Olaszországot (Orlandina Basket, Treviso Basket), Spanyolországot (Movistar Estudiantes Madrid), 2019-ben tért vissza a Falcóhoz – csapatkapitánya, kulcsembere a gárdának. Stabil játékosa a válogatottnak. Az NB I-es mezőny egyik legjobb, legmegbízhatóbb játékosa – 2019-ben és 2022-ben az év kosárlabdázójának választották. Háromszor nyert bajnokságot (2019, 2021, 2022), egyszer Magyar Kupát (2021) a Falcóval – emblematikus játékosa a Falco sikerkorszakának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában