Utánpótlás

2023.04.20. 12:43

Szlovákiában nyert tornát az Illés Akadémia - Az U15-ösök hibátlanul végeztek az élen

Az Illés Akadémia U15-ös labdarúgócsapata Szlovákiában nemzetközi tornát nyert. Az U8-asok pedig Ausztriában a legjobb nyolcig jutottak.

Pum András

Az U15-ös csapat az aranyéremmel

Forrás: VN/Illés Akadémia

Hat csapat részvételével rendezték meg az U15-ös csapatok számára kiírt Denisa Urbánka Emléktornát, amire a Németh Richárd és Varga Roland alkotta szakmai stáb a Németh Bence, Őri Krisztofer – Tasnádi Áron, Molnár Levente, Markó Martin, Kelemen Mirkó, Meskó Márk, Klement Dávid, Szücs Péter, Sági Marcell, Tóth Erik, Krone Niklas, Sipos-Kiss Dániel, Szele Máté, Papp Máté, Bolla Áron, Nyári Olivér, Hende Dániel és Sánta Richárd összeállítású kerettel utazott el a szlovák-cseh határ mentén fekvő Szakolcára. A rendezők két csoportba sorsolták a résztvevő hat csapatot. 

Az Illés Akadémia a szlovák Slovan Bratislava együttesét Meskó duplájával 2-1-re verte, míg a rendező Skalica ellen Szele és Tóth góljával 2-0-ra győztek. Így a trióban az első helyen végeztek a zöld-fehérek bejutottak a nemzetközi torna döntőjébe, ahol a Spartak Trnava együttesével találkoztak. A vasiak folytatták remeklésüket: Sági góljával kerültek előnybe, amire még az első félidőben válaszoltak büntetőből a nagyszombatiak.

Szünet után viszont előbb Krone értékesítette a saját maga által kiharcolt 11-est, majd a hajrában Meskó alakította ki a 3-1-es végeredményt. Ezzel az Illés Akadémia megnyerte az emléktornát. A viadal legjobb játékosának pedig a szombathelyi Meskó Márkot választották a szakemberek.

-Az első meccsünkön olyan jó játékot nyújtottunk, mint amilyet én még nem tapasztaltam a csapatomtól - mondta Németh Richárd. - Azt a Slovant győztük le remek játékkal, amitől nyáron még simán kikaptunk. Úgy érzem, hogy maximálisan alkalmazkodtunk a szlovák együttesek kemény játékához, futballban pedig még föléjük is tudtunk kerekedni, ami gólokban is megmutatkozott. Nagyon büszke vagyok a srácokra. Nagyon elégedett vagyok a gyerekekkel, minden dicséretet megérdemelnek. 

A stájerországi Wildonban megrendezett 28 csapatot felvonultató nemzetközi tornán egészen a legjobb nyolcig menetelt az Illés Akadémia U8-as legénysége. A Fussballschule Raffl által szervezett tornán tíz perces mérkőzéseket rendeztek. Az Illés Akadémia a Fazekas Benedict, Francsics Máté, Gyöngyösi Ruben, Henc Dénes, Horváth Ábel, Kárász Miron, Könye Gergő, Nagy-Szabó Benett Péter, Gyulovics Milán és Sákovics Milán kerettel utazott az erőfelmérőre. A rendezők négy csoportba sorsolták a részvevő együtteseket. Pados József tanítványai a D-jelűbe kerültek, ahol az osztrák Leoben (2-0), a szlovák Slovan Bratislava (0-3), a szlovén Slivnica (5-1), az osztrák Vulkanlandtalente (2–2), a Grác környéki JAZ GU Süd (3-0) és az FNZ Weiz (2-2) csapataival meccseltek, így 11 ponttal a második helyen zártak. A legjobb 16 között a Pinggau-Friedberg következett, és 2-1-es szombathelyi győzelemmel végződött az összecsapás. A negyeddöntőben azonban az osztrák Flyeralarm Admira már túlságosan nagy falatnak bizonyult, ugyanis 6-0-ra a mödlingiek nyertek. Így a vasiak a négy közé jutásért búcsúztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában