Vizilabda

2023.04.23. 12:00

Szoros meccsen AVUS-vereség - A szombathelyi vízilabdázók 12-11-re alulmaradtak az Eger otthonában

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság . fordulójában az AVUS egy góllal kikapott az Eszteházytól.

Pum András

Fotó: Cseh Gábor

Eszterházy SC-AVUS 12-11 (3-3, 4-3, 4-1, 1-4). Eger, 50 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Bíró, Kevi.

AVUS: Antoni – Hajmási 1, Csaba 1, Makrai 1, Szabó B., Sági 2, Maciejewski 2. Csere: Kovács K. 2, Makarenko 1, Berényi, Németh B., Mercs, Kertész 1. Edző: Zoufal Norbert.

Az egri egyetemisták ellen  Sági Benjámin révén egy emberelőnyös szituációt kihasználva szerzett vezetést az AVUS. Ám a hazaiak büntetőből egyenlítettek, majd a lengyel Andrzej Maciejewski révén újra megszerezték a vezetést (1-2). Ám ismét egy büntetőből kiegyenlítettek az egriek (2-2). Aztán Kertész Bence betalált, de az egriek egalizáltak (3-3). A második negyedben 5-3-ra elhúztak a hevesiek, de a szombathelyiek visszakapaszkodtak. A nagyszünetre 7-6-os hazai vezetéssel vonultak a csapatok. A harmadik negyedben aztán állva hagyta ellenfelét az Eger, négy gólt dobott a hazai csapat, míg a vendéggárda csak egyet. Az utolsó negyedet így 11-7-es egri vezetéssel kezdték a csapatok.Ám a vendégek ekkor sem adták fel, a záró nyolcperc az övék volt. A vasiak 11-9-re, majd két perccel a vége előtt 12-11-re felzárkóztak, ám mivel több gól már nem esett, a hazaiak némi szerencsével megnyerték a küzdelmes mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában