Sakk

2023.04.26. 11:48

Véget ért a sakkszezon - Mutatjuk az eredményeket

Véget értek a Szuperligás, az NB I.-es és az NB II-es sakkcsapatbajnokságok.

Pum András

Forrás: Pixabay

Haladás VSE I.-Infraplan I.–Ducor-Makói SVSE 5:7. Budapest, Szuperliga sakkmérkőzés.

A dupla forduló első meccsén egyenlő erők küzdelmében a tartalékosan felálló szombathelyiek időzavar miatt két döntetlenre álló meccset is elrontottak, így végül iksz helyett vereség lett a vége. Győzött: Neugebauer, Kiss A. Remizett: Babula, Németh M., Ruck R., dr. Kovács, Csonka, Lakos.

Aquaréna Kőbánya SC–Haladás VSE-Infraplan I. 6:6. Budapest, Szuperliga sakkmérkőzés.

A valamivel esélyesebb Kőbánya elleni meccs előtt a Haladás 5. helye is veszélybe került. A vasiak azonban jól játszottak és döntetlenre hozták a meccset. Győzött: Szukics. Remizett: Babula, Ruck R., Neugebauer, dr. Kovács, Borhy, Csonka, Nagy B., Lakos, Magyar, Pergel L.

Győri Elektromos II.–Haladás VSE-Infraplan II. 5:7. Győr, NB I.-es sakkmérkőzés.

A Haladás számára a harmadik hely is elérhető közelségben volt, végül a három nem várt vereség miatt „csak” 7-5-re nyertek a vendégek, így az ötödikről végül a negyedik helyre léptek előre a tabellán. Győzött: Sárdy, Krstic, Farkas, Gömböcz, Vilics. Remizett: Kiss A., Trbojevic, Németh D., Egri.

Tuxera Aquaprofit II.–Szentgotthárd-Alsószölnök 6:6. Nagykanizsa, NB I.-es sakkmérkőzés.

A gotthárdiak egy játékossal kevesbbel érkeztek. Ennek ellenére jól küzdöttek, hosszú partikat vívtak, a döntetlen reális. Győzött: Magold F.. Remizett: Sebenik, Seres, Takács, Gjuran, Hardicsay, Kovács B., Volosin, Makk, Hittér, ifj. Kutas.

A Haladás VSE II. a 4., a Szentgotthárd-Alsószölnök az 5. helyen végzett a tízcsapatos NB I.-ben.

Sárvári Sakk Club SE–Haladás VSE-Infraplan III. 8:4. Sárvár, NB II-es sakkmérkőzés.

A sárváriak remek napot fogtak ki, valamennyien koncentráltan játszottak nem várt, szép győzelmet arattak. Győzött: Smidéliusz, Ódor, Szép, Balka, Havasi J., Havasi B., illetve Bárdics, Farkas. Remizett: Élő, Zsíros, dr. Láng, Papp, illetve Tóth T., Szarka, Petróczy, Nyúli.

Spartacus Sportkör–Arborétum Herény 9:3. Keszthely, NB II.-es sakkmérkőzés.

Nagy különbséggel, de ilyen arányban is megérdemelten nyert a hazai együttes. Győzött: Finy, Remizett: Takó, Zámodics, Marton, Jókai.

A Haladás VSE III. az 5., a Sárvár a 8., az Arborétum Herény a 10. helyen zárt a tízcsapatos mezőnyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában