Labdarúgás

2023.05.04. 18:00

A Diósgyőr ellen javítana a Haladás Viktória - Pénteken 17 órakor a érkezik Szombathelyre a Diósgyőri VTK

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában pénteken 17 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Diósgyőri VTK-t fogadja.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Mindkét csapat hektikusan szerepel, győzelmek és vereséget váltogatják egymást Szombathelyen és Miskolcon is. A Haladás Viktória tavasszal két győzelem mellett ötször kikapott, legutóbb meglepetésre 2-1-re alulmaradt az utolsó Újpest otthonában.  A zöld-fehérek három fordulóval a bajnokság befejezése előtt 21 fordulóval a 7. helyen állnak, öt pont a lemaradásuk az előttük álló Astra előtt és eggyel előzik meg a Szegedet. A Diósgyőr 30 ponttal az 5. helyen áll. A piros-fehérek legutóbb otthon 4-0-ra kikaptak az FTC-től, azelőtt viszont 5-0-ra győztek Újpesten. Hogy mennyire kiegyensúlyozatlan a szereplésük: azt megelőzően otthon 4-0-ra alulmaradtak a Diósgyőrrel szemben. A miskolciak legeredményesebb játékosa a 9 gólos Nagy Lilla. A Bém Gábor vezette DVTK-t erősíti többek között a román válogatott Geréd Erika és a korábbi görög korosztályos válogatott Voila Chrysanthi is. Ősszel a szombathelyiek 2-1- nyertek Diósgyőrött.

– Nagy fegyvertény volt a diósgyőri sikerünk – mondta Markó Edina, a Haladás Viktória vezetőedzője. – Sajnos őket már nem tudjuk utolérni a tabellán, de szeretnénk egy helyet előrelépni. Úgyhogy a hátralévő meccseken az a célunk, hogy minél több pontot szerezzünk. Átbeszéltük az újpesti meccset, kielemeztük a hibákat. Valamennyi találkozóba maximálisan bele kell állnunk, egyetlen meccs sem könnyű. Emellett a helyzetkihasználásunkon is javítani kell, Újpesten rengeteg lehetőséget puskáztunk el. Hozzánk hasonlóan a DVTK is meglehetősen szélsőségesen teljesít, kiszámíthatatlan milyen eredményre képes. Mindenesetre szeretnénk itthon tartani a három pontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában