Labdarúgás

2023.05.18. 20:58

Családban maradt a Halmosi Zoltán Kupa

A Király SE tizenegyesekkel legyőzte a Haladás VSE-t, így címvédőként megnyerte a Halmosi Zoltán vármegyei kupát. A Király középpályása, Halmosi Péter két gólt lőtt.

Pum András

Labdarúgás, Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa 9. forduló Döntő Szombathelyi Haladás VSE - Király SE Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Halmosi Péter oroszlánrészt vállalt a Király SE kupagyőzelmében. A korábbi 35-szörös válogatott futballista két gólt szerzett a Haladás VSE (3-3) ellen és a tizenegyespárbajban – elsőként – értékesítette a büntetőt. Így a meccs végén édesapjától, a korábbi 11-szereres válogatott legendás Hali-középpályástól, Halmosi Zoltántól vehette át a Halmosi Zoltán vármegyei kupát. 

-Az első félidőben nem ült a játékunk, bár helyzeteink voltak és két gólt is szereztünk, mégsem stimmelt valami – mondta Halmosi Péter. – Ráadásul könnyű gólokat kaptunk. A második félidőtől kezdve a hosszabbításon át mienk volt a meccs, mi uraltuk a játékot, komoly nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre, sok beadásunk volt, sok labdát szereztünk, helyzeteket dolgoztunk ki. Szóval már a rendes játékidőben – és aztán a hosszabbításban is - megnyerhettük volna a találkozót. A góljaim? A héten kielemeztük a HVSE elleni bajnokinkat, így láttuk, hogy szögletnél valamennyi játékosuk a tizenhatoson belül helyezkedik el. 

Úgyhogy én - bár a szögleteknél inkább a rövid saroknál helyezkedem - emiatt kijjebb, a tizenhatoson kívül álltam. Remekül jött jobbról Schimmer Szabolcs szöglete én pedig kapásból ellőttem a jobb sarokba a labdát. Ilyet persze egy meccsen csak egyszer lehet eljátszani, hiába próbáltam meg később ugyanezt, akkor már rámálltak a védők. A második előtt a középpályán visszatámadtunk, labdát szereztünk, Kovács Attila egyből indított, én pedig kapásból a hosszú, bal sarokba lőttem. Mindig mondogatom a srácoknak: ha labdát szerzünk, ne lassítsunk, gyorsítsunk fel és lőjjük be üres területre a labdát. 

-Mit jelent számodra ez a kupa? 

-Természetesen voltak ennél nagyobb sikereim is pályafutásom során, de kupát és bajnokságot mindig jó érzés nyerni. A meccsek előtt össze szoktunk állni és én mondom a beszédet. Ezúttal azt hangsúlyoztam: ez az édesapámról elnevezett kupa, úgyhogy ez családi ügy, nincs mese, meg kell nyernünk. És azt is mondtam, hogy bátyámért, akit szintén Zoltánnak hívtak, duplán meg kell nyernünk a kupát. (Halmosi Péter bátyja, Zoltán 2019. május 24-én hunyt el – a szerk.

- Ez a kupagyőzelem mit jelenthet a bajnoki hajrára, mekkora pluszt adhat a csapatnak? 

-Biztosan plusztöltetet ad a csapatnak, hiszen szombaton már bajnokit játszunk. Százhúsz perc plusz a tizenegyesek vannak a lábunkban, emiatt a meccs másnapján, csütörtökön csak regenerációs edzésünk volt. Ami az esélyeket illeti, a papírforma szerint köztünk és a Haladás VSE között a bajnokság végén a gólarány fog dönteni. Jó lenne, ha nem így lenne, de vélhetően így alakul. Éppen arról beszélgettünk, hogy hiába gyűjtöttünk ennyi pontot, és csupán kétszer kaptunk ki, lehet, mégsem elég a bajnoki címhez. De bízunk abban, hogy mi örülhetünk a végén. A bajnokságban ugyan mindkét vereségünket a HVSE ellen szenvedtük el, de szoros meccsek voltak, némi szerencsével nyert a Haladás VSE.  A kupában viszont mi játszottunk jobban.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában