Labdarúgás

2023.05.17. 21:27

Büntetőkkel a Király SE nyerte a Halmosi Zoltán Vas vármegyei kupát - rengeteg fotóval

A Király SE nyerte a labdarúgó Halmosi Zoltán Vas vármegyei kupát, miután a döntőben tizenegyesekkel 6-5-re verte a Haladás VSE-t. A Vépet 2-1-re legyőző Rábapaty lett a bronzérmes.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Rábapatyi KSK-Vép VSE 2-1 (0-0). Haladás Sportkomplexum, Halmosi Zoltán Vas vármegyei kupa, bronzmérkőzés, vezette: Szabó Ch.

Rábapaty: László (Király) - Csonka, Piros D. (Horváth G.), Tóth M., Manganelli Gosztolya), Csupor, Kovács T., Bakonyi (Horváth K.), Piros P. (Zeke), Németh G., Könczöl. Edző: Marton Róbert.

Vép: Bezdi B. (Borsos) - Kiss A., Dancs (Cseresznyák), Németh Á. (Szíjártó), Czeglédi, Jordán, Bezdi Sz., Illés, Beke (Balikó), Szendrődi, Balikó. Edző: Takács Márton.

Gólszerzők: Horváth K. (73.), Németh G. (85.), illetve Bezdi Sz. (71.).

Haladás VSE-Király SE 3-3 (3-2, 3-3, 3-3). Tizenegyesekkel: 5-6. Haladás Sportkomplexum, Halmosi Zoltán Vas vármegyei kupa, döntő, 400 néző, vezette: Horváth P.

Haladás VSE: Horváth B. - Buzás, Kovács B., Pap (Németh G.), Szenczi B. (Simon), Tóth Márton (Ferencz)., Péter, Szőts, Varga Cs., Tarján, Tóth B. Edző: Szenczi Imre.

Király SE:  Horváth A. - Kalmár (Velekei), Kudron (Takács D.), Reseterits, Németh G., Tóth Milán (Fábián), Halmosi, Csákvári, Vigh (Kovács A.), Schimmer. Edző: Hegyi László.

Gólszerző: Papp (tizenegyesből - 11. perc), Péter (16.), Kiss K. (öngól, 44.), illetve Halmosi 2 (15., 65.), Reseterics (45+1).

A legutóbbi Haladás VSE-Király SE bajnoki mérkőzést több mint 2500-an látták a Haladás Sportkomplexumban, ezúttal sokkal kevesebben, mintegy 400-an látogattak ki. Igaz, a bajnokit akkor napsütésben, hétvégén rendezték, míg a kupadöntőt ezúttal őszies időben, hétköznap rendezték. A közös, hogy mindkét meccsre ingyenes volt a belépés.

Kiegyenlített játékkal teltek az első percek, majd megszerezte a vezetést a HVSE. A 10. percben Pappot buktatta Tóth Milán a tizenhatososn belül - tizenegyes. A büntetőt a sértett középre, a léc alá vágta (1-0). A 15. percben Schimmer jobb oldali szögletét Halmosi középről, kapásból, 19 méterről, ballal a jobb sarokba bombázta (1-1). Egy perc múlva újból a zöld-fehérek örülhettek, jobb oldali akció után a kipattanó labdát Péter egy igazítás után ballal, 20 méterről a bal sarokba vágta (2-1). Egyik csapat sem tudott igazi mezőnyfölényt kiharcolni, de valamivel a HVSE játékosai domináltak jobban. A 44. percben Papp jobb oldali beadását a menteni igyekvő Kiss Krisztián becsúszva saját kapujának bal oldalába lőtte - öngól (3-1). A 45. percben Tóth Mártont buktatta Reseterics a tizenhatoson belül. A tizenegyest Csákvári a bal felső sarokba bombázta (3-2). 

Szünet után a Király kezdeményezett többet, mindkét oldalon kisebb helyzetek adódtak. A 65. percben labdát szerzett a Király SE a félpályánál, majd Halmosi ugrott ki a bal oldalon és 12 méterről a bal sarokba lőtt (3-3). A sárgák megnyomták a gól utáni perceket, többször is helyzetbe kerültek, de újabb gól már nem esett - következett a 2x15 perces hosszabbítás. A ráadásban sem született újabb találat, így következtek a büntetők. 

A Király részéről Halmosi, Csákvári, Velekei, Fábián, Schimmer,  a HVSE-től Varga, Ferencz, Tarján, Sály, Péter egyaránt belőtte a tizenegyest: 5-5 volt az állás. Ezután felváltva következtek a büntetők, a Királytól Nyári értékesítette a tizenegyest, majd Kovács Bálint fölé lőtt, így 6-5-re a Király SE nyerte a meccset és a Halmosi Zoltán Magyar Kupát. 

A Halmosi Zoltán Vas vármegyei kupa végeredménye: 1. Király SE, 2. Haladás VSE, 3. Rábapatyi KSK, 4. Vép VSE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában