Kézilabda

2023.05.18. 12:41

Elbukta a szezon csúcsrangadóját a büki együttes

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 20. fordulójában kikapott a Bük a Veszprémtől, így már nem listavezető. A Sárvár ás az SZKKA U22 rangadóját a Kinizsi nyerte.

Sütő Dániel

Barcza Rebeka vezérletével legyűrte a Sárvár az SZKKA U22-t

Fotó: © Unger Tamás

Büki TK–Veszprém Pannon SE 25-26 (14-12). Bük, 200 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Barna, Kovács.  

Bük: Szücs – Megyeri 4, Tamási 6, Tóth V. 4, Tar-Pukler 7, Marton, Gősi 1. Csere: Büki – Varga V., Schimmer-Szabó 3, Varga Zs., Szekér P., Szabó D. Edző: Baranyai Enikő.

A büki lányok egytől egyig megvalósították, amit edzőjük, Baranyai Enikő kért tőlük és amit egész héten gyakoroltak. Viszont a második félidő közepén engedték az ellenfelet elmenni öt góllal. Mint oly sokszor már ebben az évben, a BTK ismét megmutatta, hogy van tartása. Sikerült ledolgoznia a hátrányból, de egyenlíteni nem tudott, így egygólos vereség lett a vége. Ezen a rangadón nem érdemeltek vereséget Baranyai Enikő lányai. A két csapat helyet cserélt egymással a tabellán – a vasi fürdővárosiak visszacsúsztak a második helyre, míg riválisuk előlépett listavezetővé.

Répcelaki SE–Mosonmagyaróvári KC U22 16-31 (6-12). Répcelak, 130 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Jáger, Poller.

Répcelak: Szalai N. – Major 2, Molnár Zs. 2, Király J. 6, Szabó K. 1, Szár 1, Lengyel 3. Csere: Zsiray, Pap B. 1, Pődör P. Edző: Remete Róbert.

A papírforma nem borult, és ugyan az összecsapás elején tartani tudta a lépést Remete Róbert edző különítménye a Mosonmagyaróvárral, a Bognár Róbert által irányított vendégek bedarálták a Répcelakot, és nagyarányú győzelmet arattak. A répcelakiak rengeteg technikai hibát követettek el, és számos kihagyott helyzet tarkította játékukat, aminek következtében nem tudtak szoros meccset játszani a jó erőkből álló MKC U22-vel.

Sárvárfürdő Kinizsi SE–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 34-26 (15-12). Sárvár, 150 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ihász, Pápai.

Sárvár: Jurik – Horváth I. 6, Burghardt 1, Soós, Barcza 9, Cser, Szemes 5. Csere: Varga – Virág 8, Kiss 1, Gerencsér 1, Horváth D., Oláh 3, Németh H. Edző: Pupp Adél.

SZKKA U22: Pados, Németh E. (kapusok), Lang 1, Rieger 1, Krilov 1, Szákovics 4, Szabó N. 5, Tóth B. 3, Lékai 2, Bősze 1, Rákos 8. Edző: Vujovic Mirko.

A Sárvár álmosan, döcögősen kezdte a mérkőzést, éppen ezért az első játékrészben sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat. A véghajrában viszont három góllal meg tudott lépni a házigazda. Szünet után magasabb sebességfokozatra kapcsolt a Kinizsi, és végül papírforma győzelem született.

Pupp Adél: – Nem mondom, hogy végig jó játékkal, de hoztuk a kötelezőt. Tavaszi mérlegünk eddig tíz mérkőzésből hét győzelem, ami azt hiszem, magáért beszél.

Vujovic Mirko: – Sok játékosunk hiányzott, így összevont csapattal játszottunk egy nagyon jó meccset.

SZESE Győr–Celldömölki VSE 29-28 (17-12). Győr, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Sebestyén Á. A., Sebestyén B. I.

Celldömölk: Balogh V. Tömő (kapusok), Gyurák, Pup R. 3, Pup S. 3, Erdélyi, Freiberger 4, Deé, Szomorkovits 8, Füzfa, Németh V. 1, Szecsődi 9, Győrvári. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A mérkőzés celli gólokkal indult, majd a hazaiak magukra találtak és elléptek. A vendégek ötgólos hátrányukat a második játékrészben ledolgozták, két perccel a találkozó vége előtt Freiberger egyetlen gólra zárkóztatta csapatát (28-27). Fél perccel a záró dudaszó előtt Fábián találata döntött, Freiberger utolsó másodpercekben esett találata már csak a szépítésre volt elég, így elmaradt a celldömölki pontszerzés a SZESE otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában