Kosárlabda

2023.05.28. 21:23

Élőben a Falco - Alba meccsről

Kövesse velünk folyamatosan frissülő cikkünkben az eseményeket!

TG

Fotó: Cseh Gábor

Folyamatosan frissülő cikk!

Bevonultak a játékosok, így mi is befejezzük tudósításunkat

A játékosok már bevonultak az öltözőbe, fogy a tábor, néhány villanyt már lekapcsoltak - mert a hangosbemondóban közölték, hogy a buli a Cabana Gardenben folytatódik. Keller Ákos még visszatér a "nép" közé, és közkívánatra szétlocsol egy üveg pezsgőt. Egyébként sok szomjas ember már nincs az Aréna Savariában. A zene véget ért, a buli, a szezon véget ért - csak a nagy kedvenc, Keller Ákos tartja a frontot.


Perl Zoltán: "Nagyon meg kellett dolgozni ezért a győzelemért!"
Perl Zoltánt ellepték a szurkolók, de állta a sarat, minden rajongó kívánságát türelmesen teljesítette - és szakított egy kis időt a döntő, a szezon értékelésére.

Perl Zoltán: - Kívülről talán úgy tűnt, hogy a döntő 5. meccse volt a legsimább, de nagyon meg kellett dolgoznunk ezért a győzelemért! Szervezetten, csapatként játszottunk, nagyon jól védekeztünk, nem hagytuk, hogy az Alba gyorsan játsszon, sok gyors leindítást vezessen. Fejben is rendben voltunk, higgadtan, rutinosan kosárlabdáztunk - így a meccs nagy részét irányításunk alatt tartottuk. Nagyszerű szezont futottunk, hiszen a Magyar Kupa-diadal mellé a bajnoki címet is begyűjtöttük - ezt szerintem nem sokan gondolták a nyáron, amikor a sok távozó miatt újjá kellett építeni a csapatunkat! Ötödször lett bajnok a Falco - zsinórban negyedszer! Ez óriási dolog, nagyon büszke vagyok! Az érzés pedig megunhatatlan - meg fogjuk ünnepelni ezt a bajnoki címet!


Az utcán is nagy az öröm


"Nagyon boldog vagyok, az egész évben ezért dolgoztunk nagyon keményen"

A saját nevelésű Sövegjártó Ábel a bajnokság hajrájában sok időt töltött a pályán - az ifjú játékos, aki orrtörése miatt hetek óta maszkot viselt, bizonyította, lehet rá számítani!

Sövegjártó Ábel: - Nagyon boldog vagyok, az egész évben ezért dolgoztunk nagyon keményen - szerintem megérdemeltük a bajnoki címet! Mert bár voltak hullámvölgyeink, de összességében kiegyensúlyozottan, végig csapatként teljesítettünk, megnyertük a Magyar Kupát, az alapszakaszt, és a rájátszásban is odatettük magunkat. Örülök annak is, hogy a bajnoki hajrában több időt tölthettem a pályán. Igyekeztem a csapat hasznára válni, elkövetni mindent, hogy az edzők által rám bízott feladatot teljesítsem. Elképesztő érzés most együtt ünnepelni a szurkolókkal - nagyon, nagyon boldog vagyok!


Díjkiosztó

Következett a hivatalos díjkiosztó - a szurkolók nem léphettek be a pályára, feszülten várták a pillanatot, hogy a szezonban utoljára megölelhessék kedvenceiket. Lezajlott az éremosztó, Kollerics Barnabás elsorolta a bajnokcsapat tagjait - a játékosokat, a szakmai stábot, a vezetőséget, mindenki megkapta a maga tapsát, éljenzését. Aztán miután Perl Zoltán csapatkapitány a magasba lendítette a bajnoki címért járó serleget, elszabadult a pokol. De természetesen azt még "illedelmesen" megvárta a tömeg, amíg Perl Zoltán - Takács Zsolt nyakában ülve - levágta a hálót. Rutinosan dolgozott az ollóval, ami nem is csoda, hiszen nem első alkalommal bízták rá ezt a megtisztelő feladatot. Készültek a közös fényképek, dolgoztak a telefonok, a bajnokok alig győzték osztani az aláírásokat.

Fotó: Cseh Gábor

A bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely névsora: 
Horváth Ádám, Hansen Dániel, Zachary Brown, Matthew Tiby, Keller Ákos, Stefan Pot, Perl Zoltán, Raymond Cowels, Takács Zsolt, Sövegjártó Ábel,  Kovács Benedek, Krivacsevics Márkó, Boris Barac, Verasztó Péter játékosok, Milos Konakov vezetőedző, Marko Curovic edző, Gráczer György ügyvezető, Gábor Máté techniki vezető, dr. Nagy Norbert technikai intéző, Laki Ádám, Hajas Csaba erőnléti edzők, dr. Bauer Ottó orvos, Tanai Zoltán gyúró, Tóth Dávid menedzser.


Jegyzőkönyv

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Arconic-Alba Fehérvár 84-68 (30-18, 21-18, 18-19, 15-13).

Szombathely, 3070 néző, NB I.-es kosárlabda-mérkőzés, döntő, 5. összecsapás, vezette: Cziffra Cs., Földházi T., Banczúr T

Falco: Pot 3/3, Cowels 22/12, Kovács B. 8/6, Tiby 11/3, Keller 6. Csere: Sövegjártó 4, Perl 21, Barac 9, Krivacsevics –. Edző: Milos Konakov.

Alba: Pongó 7, Somogyi 15/9, DeCosey 10, Ford 4, Philmore 20/6. Csere: Vojvoda 10, Takács Mi. –, Szabó Zs. 2. Edző: Alejandro Zubillaga Jimenez.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 6-6. 6. perc: 14-11. 8. perc: 24-16. 14. perc: 33-22. 17. pec: 44-32. 20. perc: 51-36. 24. perc: 60-42. 27. perc: 64-53. 30. perc: 69-55. 34. perc: 73-57. 37. perc: 77-64. 39. perc: 77-67.

Kipontozódott: Pot (39.).

Az év legjobb szombathelyi játékos , a csapatkapitány Perl Zoltán lett, aki természetesen a szezon legjobb játékosának járó díjat (MVP) is bezsebelte!


84-68 - bajnok a Falco!

Koncentráltnak, elszántnak tűnt a Falco. Megjáratta a labdát támadásban, védekezésben nagyon figyelt, jól lepattanózott. Míg az Alba futott az eredmény után, kapkodott. De még nem dőlt el a mérkőzés (34. perc: 73-57). Philmore nagyon tekert a vendégeknél. Az Alba vezetett pár gyors leindítást - rögtön időt kért Konakov mester (73-62). Rendezte sorait, lehiggadt a házigazda. Válaszként Alejandro Zubillaga is maga köré gyűjtötte a tanítványait (77-62) - már csak szűk öt perc volt hátra a meccsből! És nem változott a játék képe, nem engedte ki a kezéből az irányítást a szívós Falco. Alig-alig került a gyűrűbe a labda, nagyot küzdöttek a felek. De nem tudott 10 pont alá benézni az Alba. Az utolsó perc 77-67-es állásról kezdödött - de Cowels behintett egy triplát (80-67). DeCosey csak egy büntetőt dobott be (80-68). Kovács Beni duplájaval élépet egyet a Falco (62-68), majd Keller jó lepattanózása után Tiby zsákolt (84-68) - véget ért a meccs felőrölte ellenfelét a Falco, megnyerte a bajnoki címet!


Már csak egy negyed, 14 ponttal vezet a Falco!

Szünetről mindkét csapat gyorsan visszatért a pályára. Felváltva került a gyűrűbe a labda. Igyekezett rohanni, gyorsan befejezni a támadásait az Alba. De a Falco visszaverte ellenfele rohamait, sőt, tett is az előnyéhez. Pot megszerezte első pontjait, távolról talált be, Tiby is belelendült - időt kért az Alba (24. perc: 60-42). A fehérvári szurkolótábor döbbent csendben szemlélte az eseményeket. Perl és Cowels ontotta a pontokat - de belőtte magát távolról az Alba. Ismét szűkült a különbség (27. perc: 64-53). Így ismét nekidurálta magát a Falco, ismét pályára lépett Perl Zoli - ismét meglépett a Falco. A záró játékrész így 69-55-ös állásról kezdődött!


Az első félidő parádés sikeredett - 15 ponttal vezet a Falco!

Pot a kezdőben kezdte a meccset. A csatát pedig az Alba kezdte jobban, néhány ponttal rendre előrébb járt - de a Falco rendre egyenlített (3. perc: 6-6). Őrült tempót diktáltak a felek, őrült hangulatban. Perl betöréséből vette át a vezetést először a Falco (5. perc: 12-11). Majd Perl kétszer is elvette a labdát Vojvodától! Cowels belőtte magát távolról - de minden hazai pontra érkezett válasz. Perlt nem tudták megállítani a fehérváriak - egyelőre ő jelentette a különbséget. Bő két perccel az első negyed vége előtt időt is kért az Alba (21-16). De begyújtotta a rakétákat a Falco, parádésan játszott, állva hagyta az Albát, végül 12 ponttal nyerte meg az első negyedet (30-18) - tombolt a csarnok!

Kellett az Albának néhány ajándék büntető - élt is a lehetőséggel a vendég. Így Vojvoda is feliratkozhatott a táblára. De most jobban védekezett a vendég, próbált zárkózni. Négy percre volt szüksége a Falcónak, hogy gyűrűbe találjon - de Tiby triplája nagyot szólt (33-22)! Az Alba büntetőkkel araszolt. Időt kellett kérni hazai oldalon (33-26). Visszatérve a pályára felpörgött a Falco támadójátéka, jöttek a triplák is (17. perc: 44-32)! Azonban az Alba szívósan, keményen küzdött, próbálta látótávolságban tartani az ellenfelét - mérsékelt sikerrel. Az ifjú Sövegjártó roppant hasznosan játszott hazai oldalon - kellett is, mert Tiby és Kovács korán begyűjtötte a harmadik faultját. Tíz pont fölé építgette előnyét a Falco - Cowels is parádézott! Mintha megroppant volna az Alba. Végül 15 pontos stabil vezetése birtokában vonulhatott nagyszünetre a roppant motivált házigazda (20. perc: 51-36).


Füttyszóval kezdődött

A bemutatásnál az Alba játékosai őrült füttyszó közepette, komoly ellenszenvtől övezve léptek pályára. A Falco a megszokott show műsorral lett bemutatva - parádés lézerfénnyel, füst és hangorkánnal. A legnagyobb tapsot talán Pot kapta - a csarnok egy emberként szorított azért, hogy pályára léphessen. A Himnuszt ezúttal is Danics Dóra énekelte el. A lelátón feltűnk Benke Szilárd is - megünnepelte a korábbi Falco-kedvencet a közönség. De a lelátón helyet foglalt Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok magyar kajakozó, és Báder Márton a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének frissen megválasztott elnöke. 


Negyed óra a meccsig

Még bő negyedóra van a meccsig, de már zsúfolásig megtelt a csarnok, parádés a hangulat. És munkába állt a Falco "magyar hangja", Kollerics Barnabás is, aki természetesen még feljebb tudta tornázni a hangorkánt. Fehérvárról is érkeztek szépen, az Alba-drukkerek megtöltötték a számukra kijelölt szektort.

Feszültség - és Stefan Pot a pályán!

Bő fél órával a meccs előtt kígyózó sorok állnak az Aréna Savária előtt. Természetesen a pénztárak már nem nyitottak ki, minden jegy elfogyott - a beléptetés flottul megy. Telt ház, 3070 néző előtt lépnek majd pályára a csapatok.

A csarnokban tapintható a feszülteség - és a várakozás. Ennek megfelelően mindkét csapat komoly nyomás alatt játszik majd. Ami egy bajnoki döntő ötödik felvonásán nem is meglepő. A játékosok arcán mindez tükröződik is. A hazai szurkolók nagy örömére az előző meccset térdsérülés miatt kihagyó Stefan Pot is kiérkezett bemelegíteni a társaival - a szerb irányító lábán komoly kötés volt, de a mozgásán nem látszódik semmi különös...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában