Vízilabda

2023.05.11. 13:00

Elsüllyedtek a vasi aligátorok

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság utolsó fordulójában az AVUS hazai pályán csúnya vereséget szenvedett.

Pum András

Forrás: VN-archív

AVUS-ViWA SC 8-14 (2-2, 3-4, 2-4, 1-4). Szombathely, 50 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, 26. forduló, vezette: Ercse, Sikter. 

AVUS: Tancsics - Hajmási 3, Berényi, Szőke, Sági, Berényi 1, Juhász S. Csere: Kovács K., Csaba 1, Makarenko, Makrai, Szabó B. 1, Kertész, Maciejewski 2. Edző: Zoufal Norbert.

Az már az utolsó forduló előtt biztos volt, hogy a szombathelyiek az 5. helyen zárják a bajnokságot. A meccset a vendégek kezdték jobban, gyorsan vezetést szereztek. Habár Hajmási akciógóllal kiegyenlített, újra a vendégek jutottak előnyhöz. A negyed vége előtt nem sokkal Csaba büntetőből egalizált (2-2). A második negyedben egyik csapat sem sokat törődött a védekezéssel, felváltva potyogtak a gólok. A játékrész zárásakor viszont a fővárosiaknál volt az előny: 5-6. A harmadik negyed elején a lengyel Maciejewski még kiegyenlített, ám fokozatosan elhúztak a vendégek. A hazaiak pontatlanul játszottak, így az utolsó negyed előtt három találattal, 10-7-re vezetett a ViWA. Az utolsó negyedre teljesen szétesett a vasiak játéka, a vendégek szinte tetszés szerint szerezték góljaikat és végül 14-8-ra nyertek.  Az AVUS az első két negyedben még tartotta magát, aztán a vendégek felülkerekedtek. 

Zoufal Norbert: - Sajnos nagyon nem úgy sikerült az utolsó mérkőzés, ahogy szerettük volna, teljesen összeomlott a rendszer. Ellenfelünknek picivel fontosabb volt a mérkőzés. Pedig szerettünk volna nyerni, hiszen korábban csak a bajnok Debrecen tudott nyerni Szombathelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában