Sikerek

2023.05.14. 07:00

Érmekkel tértek haza az atléták - Vasiak a hazai váltófutó bajnokságon

A SZoSI U14-es 4x75-ös lány váltója bajnok lett, a fiúk harmadik helyen zártak, míg a HVSE 4x400-as leány váltója ezüstérmet szerzett a Váltófutó Magyar Bajnokságon.

Sütő Dániel

U14-es bajnok lány váltó

Forrás: SZoSI

Május első hétvégéjén rendezték Budapesten a Váltófutó Magyar Bajnokságot, ahol szép eredményeket szereztek a vasi atléták. Az U14-es lányoknál a 4x75m-es váltóban már az előfutamban nagyon bíztatóan szerepelt a Szombathelyi SI váltója, hiszen a második legjobb idővel kerültek döntőbe, majd mindezt megkoronázva 39.26-s eredménnyel megnyerték a bajnokságot. A bajnok váltó tagjai: Pilling Alexandra, Fábián Boróka, Zsirai Napsugár és Flasch Viola. A fiúknál ugyanezen a távon a Szombathelyi SI a Nagy Gergő, Farkas Ármin, Pilling Levente, Alexy Péter összetételű váltóval álltak rajthoz, az előfutamban remekül versenyezve, harmadik helyen selejteztek a döntőbe, ahol végül a bronzéremmel zártak. Ugyanebben a felállásban a fiúk a 4x600-as váltóban tizedik helyen végeztek, míg ugyancsak ebben a versenyszámban a lányok 6. helyen zártak a Fábián Boróka, Kis Csenge, Kövi Bori, Pilling Alexandra négyessel.

 Bronzos fiúváltó
Forrás: SZoSI

U16-os korosztályban leány 4x800-on nagy versenyben a 4. helyen végzett a Horváth Anna, Megyes Dorina, Szabó Boglárka, Pápai Nerina alkotta váltó. A SZoSI edzői: Horváth Loretta, Barcza Bence, Kamarás Ákos és Lengyák György

U18-as korosztályban a Haladás VSE leány atlétái képviselték a vasi megyeszékhelyt. 4x100-as váltóban a “B” váltó körbeért ugyan, de nem jutott döntőbe, míg az “A” váltó döntőbe jutott, ahol 6. lett. A 4x400-as leány váltó (Sákovics Janka, Németh Viola, Fábián Napsugár, Kovács Viktória) óriási csatában ezüstöt szerzett. Edzők: Horváth Loretta és Barcza Bence. 

  A HVSE ezüstérmes leány váltója edzőikkel 
Forrás: (HVSE)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában