Rájátszás

2023.05.01. 21:06

Futsal: elgázolta a DEAC-ot a Haladás

Az NB I.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 8. fordulójában a Haladás VSE kiütötte, 7-1-re győzte le a Debrecent.

Tóth Gábor

A listavezető, címvédő Haladásból Rutai és Dróth hiányzott sérülés miatt.

Haladás VSE - DEAC 7-1 (5-0). Szombathely, 450 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Wittner, Deme (Blum).

HVSE: Gyimesi - Kovács M., Luiggi, Henrique, Vatamaniuc-Bartha. Csere: Alasztics (kapus), Szalmás, Knizs, Nagy K., Hajmási, Sipos, Kiss P., Fehér, Vas Á. Edző: Calvo Rodriguez Jun Ramon.

DEAC: Tóth Be. -  Vass O., Rácz, Sándor, Szabó J. Csere: Krajcsi (kapus), Harmati, Szatmári, Deiby, Tóth A., Magyar, Tóth Ba. Edző: Elek Gergő.

Gólszerzők: Vatamaniuc-Bartha (1., 3.), Luiggi (2., 32.), Sipos (4., 6.), Knizs (39.), ill. Magyar (38).

A Haladás rögtön nekiesett ellenfelének - és 4. percben már 4-0-ra vezetett! Előbb Luiggi húzta meg a bal szélen, középre bombázott, a labdát pedig Vatamaniuc-Bartha terelte mellel a kapuba (1-0). Aztán Luiggi maga zárt góllal egy kontrát (2-0). Majd labdaszerzés után Henrique vezette rá a kapusra a labdát, az akciót balról követő Vatamanic-Bartha elé tálalt, aki közelről nem hibázott (3-0). Végül Hajmási száguldott el a bal szélen, középre passzolt, Sipos pedig a bal alsóba terelte a labdát (4-0). Gyorsan eldőlt a mérkőzés... Időt kért a DEAC, de nem változott a játék képe - nagyszerűen futballozott a HVSE. Sőt, a 6. percben megszületett az ötödik hazai gól: Sipos fordult le a védőjéről, és küldött egy egészséges löketet a debreceni kapuba (5-0). Tovább nyomott, tovább rohant a Haladás, nyomasztó fölényben játszott, sok helyzetet kidolgozott, de az első félidőben több gólt már nem rúgott - nem egy esetben azért szerencséje is volt a DEAC-nak.

Fordulás után is a Haladás diktálta a tempót, a DEAC beszorult saját térfelére. Aztán a percek múlásával megpróbálkozott a vészkapus játékkal - ekkor már Gyimesinek is kellett bravúrokat bemutatni a kapuban. Luiggi szerzett labdát, majd saját térfeléről ívelt az üresen hagyott debreceni kapuba (6-0). Egy kontrából megszerezték a becsületgólt a debreceniek, de még kis sem ünnepelhették magukat, amikor ismét megrezdült a hálójuk. Fehér szerzet labdát, meghúzta a bal szélen, középre passzolt, a hosszún pedig érkezett Knizs, és közelről helyezett a kapuba (7-0).

Óriási különbség volt a felek között, ilyen arányban is megérdemelten nyert a hetek óta bombaformában futballozó HVSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában