Labdarúgás

2023.05.15. 19:51

Gércén nyert rangadót az Újperint - Megyei II.: kilenc gól, hazai győzelem, izgalmas hajrá a Sé–Pecöl mérkőzésen

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság északi csoportja a 26. fordulóval folytatódott, míg az déli csoportban a 22. forduló meccseit rendezték – az esős időjárás miatt több mérkőzés elmaradt.

Tóth Gábor, Kelemen Attila

Forrás: Unger Tamás

Északi csoport

Schott Lukácsháza–Kemenesmagasi 4-1 (1-1). Lukácsháza, 150 néző, vezette: Pázsi M. I.

Lukácsháza: Bán (Gácsi) – Bolfán (Horváth M.), Szentkúti (Németh N.), Toldi, Gombás, PUNGOR, Döbör, KRANCZ, Rozmán (NÉMETH B.), Bősze, Tóth D. (László).

Kemenesmagasi: PAPP Á. – Fülöp, Molnár Zs., Horváth T., Gorácz (Palotai L.), Király A., Palotai Á., Csemer, Sebestyén (Solymos), Princzes (Király T.), Peresznyei.

Gól: Pungor, Németh B., Gombás, Krancz, ill. Horváth T.

Nagy vendég helyzettel kezdődött a találkozó, de a hazaiak kapusa védte a közeli lövést. Ezután a házigazda átvette az irányítást, a 8. percben a vezetést is megszerezte, és támadásban maradt. Rengeteg helyzetet, szögletet alakított ki kihasználatlanul – ami meg is bosszulta magát, a vendég egy a szünet előtt egyenlített. A második félidőben is nagy mezőnyfölényben, rengeteg helyzetet kialakítva futballozott a házigazda, de most már gólokkal párosult a nagy fölény. A Lukácsháza jól futballozott, biztos győzelmet aratott.

Sé Honvéd–Pecöl 5-4 (1-2). Szombathely, v.: Mónos J.

Sé: Botz – Séfer, Kovács K., Werderits (Rada), Muzsai (Kiss Mi.), Halmos, Nemes (Fichtacher), Farkas K., Kiss Má. (Vándori), Kiss Márton Balázs (Örkényi), Uri.

Pecöl: Kollarics – Szabó P., Orsós, Gyürü, Oszkó, Farkas E., Hóbor, Németh I., Seper (Somogyi), Joó, Németh Z.

Gól: Uri (3), Örkényi, Kovács K., ill. Gyürü, Joó, Hóbor, Szabó P.

A találkozót az Illés Akadémián rendezték mivel a rengeteg eső miatt állt a víz a séi pályán. Az elején a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést. A hazaiak fokozatosan kerültek meccsbe és egy nagyszerű fejessel a vezetést is megszerezték. Az előny majd egy percig tartott, a Pecöl egy kisszöglet után szintén szép fejesgóllal egalizált, sőt nem sokkal később már előnybe került. A félidő hátralévő részében kiegyenlített játék folyt, sok helyzettel. A második félidőben egy élénkebb séi csapat jött ki a pályára, az első negyedórát követően már mezőnyfölényben játszott – ami gólokban is megmutatkozott. Kihasználva a vizes pályát átlövésekkel próbálkoztak a hazai játékosok, melyek közül három is utat talált a pecöli kapuba, különösen a második gól sikeredett káprázatosra. De a pecöliek nem adták fel, a vége előtt öt perccel előbb egy szabadrúgásból, majd egy védelmi figyelmetlenséget kihasználva egyenlítettek. A slussz poén azonban a séieké volt, akik egy kapu előtti kavarodásból a hosszabbításban megnyerték a mérkőzést. Jó játékvezetés mellett, az irreális időjárási körülmények ellenére végig izgalmas, jó meccset produkáltak a csapatok, melyen a minimális hazai győzelem megérdemelt.

Szeleste-Pósfa–Kemenesalja 0-2 (0-0). Sárvár, v.: Boda Gy.

Szeleste-Pósfa: Kovács M. – Nardai, Maráczi, Fülöp, Pethő (Horváth E.), Riba, Molnár G., Kovács T. (Horváth D.), Fehér (Németh B.), Horváth R., Horváth L.

Kemenesalja: Hujbert – Németh M. (Géczi), Németh R. (Szücs), Pethő, Őri (Fülöp), Czöndör, Horváth B., Lőrincz, Erdélyi, Vajda, Ölbei.

Gól: Szücs, Lőrincz.

Az enerváltan játszó hazaiak nem tudták feltörni a lelkes vendégek védőfalát – és ahogy ilyenkor lenni szokott, a végén a vönöckiek örülhettek.

Uraiújfalu–Boba 6-1 (3-0). Uraiújfalu, 100 néző, v.: Szabó I. Z.

Uraiújfalu: Horváth B. – Szabó Má. (Czenki), Gáspár (Simon), Gallen, Szabó B., Németh Z., Pungor, Kovács G. (Burka), Keszei, Agg, Németh B. (Csete).

Boba: Fábián – Balogh M. (Csajbók), Magyar, Dornai, Binder (Borsodi), Szigeti, Szabó J., Bugyi, Sallai, Kóbor (Porkoláb), Prépost (Fodor).

Gól: Burka (2), Agg (2), Szabó Má., Németh B., ill. Borsodi.

Jól, korai góllal kezdett a házigazda, és a folytatásban is jól futballozott, támadásban maradt – az elmúlt hetek sikertelen támadójátéka után kinyílt a gólzsák Uraiújfaluban. Megérdemelt a hazai győzelem.

Gérce-Vásárosmiske–Újperint 2-5 (0-0). Gérce, 60 néző, v.: Héra Cs.

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi Z. – Lakatos (Sebestyén), Máthé, Pethő, Lerik, Mórocz, Major, Nunkovics, Kovács T. (Komáromi A.), Csonka, Kövesdi.

Újperint: Hangya – Kovács Zs., Hujber (Kovács G.), Viszket (Hazafi), Varga G. (Kiss Á.), Egyed (Baranyai), Horváth M., Tamás (Nyári), Czingráber, Sásdi, Szabó Z.

Gól: Máthé, Pethő, ill. Nyári (2), Viszket (2), Egyed.

A mély, felázott talajon mindkét gárda a párharcok megnyerésére, a helyzetek kialakítására törekedett. A mérkőzés első félidejében a hazai csapatnak volt több gólszerzési lehetősége, amelyeket elrontott. A második félidőben a vendégeknek kedvezett a vizes talaj, a cserék jól szálltak be, gyors kontrákat vezettek – eredményes helyzetkihasználással. Az eredmény kissé túlzott, nem volt ekkora különbség a két csapat között.

Conoil Mersevát–Alsóújlak 1-5 (0-4). Mersevát, 50 néző, v.: Németh L.

Mersevát: Patyi – Dénes, Pethő (Gönye), Csite, Horváth Zs., Orbán, Barabás, Nagy Á., Takács M., Takács B. (Szalai-Golda), Döbröntei.

Alsóújlak: Gábor – Kaposi, Hantó (Varga K.), Papp A. (Toldi), Pados, Varga Á., Varga N., Káldi M. (Tóth Á.), Vasas (Káldi I.), Nagy Z. (Ódor), Varga R.

Gól: Gönye, ill. Varga R. (3), Pados, Káldi M.

Felázott talajon mérkőztek meg a csapatok. A jobb támadójátékot produkáló vendég kihasználta a merseváti védelem megingásait, megérdemelten vitte el a három pontot.

Elektromol Spari–Bozsok 1-4 (1-0). Szombathely, v.: Varga S.

Spari: Pungor – Dienes, Varsányi, Pulai, Jónás, Boldizsár, Láda, Neubauer, Kelemen (Sipos), Fritz (Pados), Schmidt.

Bozsok: Szenteleki Á. – Bigner, Szenteleki B. (Hankó), Pál (Pónácz), Dévényi, Dobány P. (Kalmár), Kovács P., Kaposi (Iker), Tompek, Németh O., Kiss M.

Gól: Neubauer, ill. Dévényi, Pónácz, Kaposi, Tompek.

Első félidei játéka alapján megérdemelten vezetett a szünetben a házigazda – igaz, a vendégek előtt is adódott helyzet. Fordulás után elmaradt egy szabadrúgás a hazai csapat számára, ebből indított kontrát, egyenlített a vendég. Majd a Bozsok egy védelmi megingást büntetve, és egy megpattanó labdából 3-1-es előnyre tett szert – a hajrában pedig megszerezte a negyedik gólját is. A létszámgondokkal küszködő Spari helyt állt esélyesebb riválisával szemben, de a bozsoki győzelem megérdemelt.

A következő, 27. forduló menetrendje, vasárnap, 17.30: Kemenesalja–Uraiújfalu, Pecöl–Szeleste-Pósfa, Bozsok–Sé, Alsóújlak–Spari, Kemenesmagasi–Mersevát, Újperint–Lukácsháza, Gencsapáti–Gérce-Vásárosmiske. Szabadnapos: Boba.

Déli csoport

Tutitextil-Körmend VSE–Őriszentpéter 1-0 (0-0). Körmend-Horvátnádalja, vezette: Szabó Ch.

Körmend: Kecskés – Horváth D., Kocsis, Horváth Á., Kazinczki B., Kiss B., Szatmáry (Horváth B.), Sákovits, Kazinczki G., Frühvirth, Szabó P.

Őriszentpéter: Tarafás – Szabó D., Kaszás, Kósa, Sály, Horváth L., Kulcsár, Tamaskó (Szép), Szabó S. (Mihályka), Mihály, Németh A.

Gól: Németh A. (öngól).

Kiállítva: Kulcsár (36., Őriszentpéter).

A hetek óta létszámgondokkal küzdő hazai csapat megérdemelten nyert, mert az akarattal nem volt probléma – három kapufát is rúgott a Körmend. A hazai csapat a győzelmet a súlyos sérülést szenvedő Szatmáry Norbertnek ajánlja.

Gyöngyöshermán-Szentkirály–Csákánydoroszló 2-4 (0-1). Szombathely, v.: Pintér B.

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Olasz – Nagy T., Bihun, Kis Z., Jantos, Fülöp (Balázs), Bazsó, Kopácsi, Kondor, Séfer, Kovács D. (Kis L.).

Csákánydoroszló: Tóth B. – Sáfár, Török, Pandur, Dedics, Albert, Márton, Takács Sz., Urbán (Biczó), Németh M. (Draskovics), Takács Á.

Gól: Kopácsi, Bazsó, ill. Németh M. (2), Dedics, Urbán.

Kiállítva: Albert (53., Csákánydoroszló).

Nagy iramban kezdett a bajnokesélyes. Kiegyenlített volt a játék, azonban a vezetést a vendégek szerezték meg. A második félidőben a csákányi kiállítást követően gyorsan egyenlített a hazai gárda, azonban a vendég nem adta fel, még jobban küzdött és 10 perc alatt három gólt lőtt, így gyorsan 1:4 lett az állás – amelyen a Gyöngyöshermán már csak kozmetikázni tudott.

Rum–Egyházasrádóc 0-1 (0-1). Rum, v.: Szabó III. Z.

Rum: Lepár – Székely (Papp B.), Reznyák, Horváth T., Pupp R., Molnár M., Koronczai, Tárkányi, Rosta, Kovács Z., Horváth Á.

Egyházasrádóc: Bali – Merőtei T., Németh Martin, Varga Z., Krajczár, Fejes (Balikó), Németh G. (Merőtei G.), Németh Marcell (Rácz), Mészáros, Varga D., Filipovits.

Gól: Mészáros.

Tipikusan egy gólos, ki-ki mérkőzést játszottak a csapatok – azt az egy gólt pedig a vendégek szerezték meg a hajrában. Így az ezer sebből vérző hazai együttes pont nélkül maradt.

Szentpéterfa–Rábatótfalu 3-3 (2-2). Szentpéterfa, v.: Mórocz Gy.

Szentpéterfa: Páll – Udvardi (Geosits), Török, Wágner, Gaál, Skrapits D., Homor, Hoós G., Hoós B., Skrapits I., Pataki.

Rábatótfalu: Szukics – Keresztúri, Lovenyák (Akl), Papp V. (Bánfi-Nagy), Domján D., Sütő, Anderkó, Domján B., Kovács Á. (Szakács), Soós, Náricza.

Gól: Gaál (3), ill. Soós (2), Bánfi-Nagy.

Esőben, mély, felázott pályán játszottak a csapatok. Mindkét gárda nagyot küzdött, mindkettő a győzelemért harcolt. A vendégek háromszor tettek szert vezetésre, a hazaiak háromszor egyenlítettek – a döntetlen igazságos.

A Telekes Medosz–Vasszécseny mérkőzés elmaradt mert a vendégek létszámproblémákra hivatkozva lemondták az összecsapást.

A Bajánsenye–Horváth Ranch Kft. Nádasd és a Pinkavölgye-Felsőcsatár–Tanakajd találkozó a felázott, játékra alkalmatlan pálya miatt elmaradt.

A következő, 23. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Gyöngyöshermán-Szentkirály–Felsőcsatár. Vasárnap, 17.30: Csákánydoroszló–Őriszentpéter, Egyházasrádóc–Körmend VSE, Nádasd–Rum, Vasszécseny–Bajánsenye, Rábatótfalu–Telekes, Tanakajd–Szentpéterfa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában