Női labdarúgás

2023.05.12. 18:53

Magabiztosan nyert a Viktória - fotók

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória 3-1-re verte a Szekszárdot.

Pum András

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Haladás Viktória–Szekszárdi 3-1 (1-0). Haladás Sportkomplexum, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Németh D.  

Haladás Viktória: Schildkraut – Németh A., Horti, Gődér, Pintér –  Kis (Németh M., 60.), Urbán, Sweatman (Koprena, 89.), Nagy D. (Varró, 60.) – Szil (Varga B., 69.), Vladulescu (Feketevízi, 69.). Edző: Markó Edina. 

Szekszárd: Janecz – Kágyi Á. (Pribli, 56.), Kovács Zs. (Kágyi K, 56.), Schell (Hoetobágyi, 68.), Nagy-Cseke – Vári, Kiss G., Acsádi, Kövesdi – Hiba (Rozmis, 56.), Ezer. Edző: Micskó Márk. 

A szombathelyi csapatból sérülés miatt Balogh Henrietta, Nagy Vanessza, Kiss-Lantos Hanna hiányzott  

Az egész napos és a meccs alatt is szemerkélő esőben a hazaiak kezdtek jobban. A 12. percben Vladulescu került ziccerbe, majd kivárt és a mellette, középen érkező Nagy Dorottyához passzolt, aki öt méterről a jobb sarokba továbbított (1-0). A 14. percben az előrehúzódó Gődér 25 méterről alig lőtt fölé. A hazaiak támadtak, a bentmaardásért küzdő szekszárdiak védekeztek. Hét perc múlva Sweatman egy szép csel után 12 méterről lőtt, de Janecz bravúrral védett. A szombathelyiek egykapuztak, a vendégek nem tudtak veszélyes kontrákat vezetni sem.A 32. percben Németh Adélt buktatták a jobb oldalon a tizenhatoson belül – de elmaradt a büntető. A 35. percben Urbán jobbról, hat méterről leadott lövését védte Janecz.

 Szünet után a 47. percben Vladulescu bal oldali beadását Sweatman nyolc méterről a hálóba fejelte (2-0). Az 55. percben bal oldali szöglet után Gődér fejelt a kapu felé, majd Horti négy méterről estében a bal sarokba lőtt (3-0). Jobb oldali beadás után a hosszún érkező Ezer 13 méterről a kapu közepébe lőtt (3-1). A 76. percben Németh jobb oldali beadását Sweatman kapásból nyolc méterről a jobb sarok mellé lőtte. Majd Varró 26 méteres lövése kerülte el a bal felső sarkot. A szekszárdiak próbálkoztak, de továbbra is a hazaiak domináltak. 

A Haladás Viktória végig jobban futballozott ellenfelénél, biztosan győzött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában