Megyei döntők

2023.05.05. 11:59

Országos döntőbe jutottak a körmendi kosárpalánták

Az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola és a Somogyi Béla Tagiskola közös, IV. korcsoportos fiú együttese beverekedte magát a Debrecenben rendezendő Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntő nyolcas mezőnyébe.

Sütő Dániel

Forrás: VN/MDSZ

A Kosárlabda Diákolimpia Megyei Döntőin, Szombathelyen szerepelt az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola és a Somogyi Béla Tagiskola közös, III. és IV. korcsoportos fiú együttese. A tornákon mindkét csapat két-két nagyszerű győzelmet aratott, ezzel megyei bajnok lett.

A IV. korcsoportos csapat tagjai az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolából: Dékány Boján Bendegúz, Fábián Ákos, Giczi Dominik, Gujtman Milán, Horváth Zétény, Joó Zsombor, Kóbor László, Maráczi Bence. A Somogyi Béla Tagiskola tanulói: Bartik Zalán, Köbli Bendegúz, Pados Áron, Varga Zétény. Edző: Németh Levente, csapatvezető: Kercsmár Jenő.

Forrás: VN/MDSZ

A III. korcsoportos csapat tagjai az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolából: Belényes Levente, Cserfalvi Ármin, Darázs Dániel, Gecse Áron, Giczi Noel, Hegedüs Áron, Marton Balázs, Morsics Máté, Németh Zsolt, Vilics Botond Milán. A Somogyi Béla Tagiskola tanulói: Banks George Christopher, Horváth András Márk. Edző: Érsek Marcell, csapatvezető: Kercsmár Jenő.

Forrás: VN/MDSZ

Az idősebb korosztály már Országos Elődöntőn is szerepelt Székesfehérváron. Ezen a tornán Kaposvár, Székesfehérvár és Zalaegerszeg egy-egy általános iskolás csapata volt az ellenfél. Az első győztes meccs után a döntőben a házigazdákat is sikerült legyőzniük a körmendieknek, akik így bejutottak az Országos Döntő nyolcas mezőnyébe, amit május végén Debrecenben rendeznek majd.

A csapat tagjai az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolából: Dékány Boján Bendegúz, Farkas Balázs, Fábián Ákos, Giczi Dominik, Horváth Zétény, Joó Zsombor, Kóbor László, Maráczi Bence. A Somogyi Béla Tagiskola tanulói: Bartik Zalán, Köbli Bendegúz, Pados Áron, Varga Zétény. Edző: Németh Levente, csapatvezető: Kercsmár Jenő.

A fiatalabbak május 11-én vívhatják ki a továbbjutást a körmendi sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában