Labdarúgás

2023.05.14. 19:00

Vezetés után vereség: a Haladás alulmaradt a Kozármisleny ellen

A labdarúgó NB II. 37. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-1-re kikapott Kozármislenyben.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

HR-Rent Kozármisleny–Szombathelyi Haladás 2-1 (0-0). Kozármisleny, 350 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács J. Z.

Kozármisleny: Lékai – Beke, Várkonyi, Füredi, Turi – Horváth D., Tölgyesi (Kirchner, 61.) – Vogyicska (Kotroczó, 89.) Balázs, Kosznovszky, Vajda (Kun, 70.)  – Bartha (Daru, 61.). Edző: Márton Gábor.

Szombathelyi Haladás:  Mursits – Nyíri, Csonka, Bolla, Doktorics (Bosnjak, 90.) – Zvekanov, Csilus – Horváth R. (Horváth A., 87.), Molnár R., Rácz – Borvető (Csernik, 63.). Edző: Michal Hipp.

8. perc: Egy gyors támadás után ajda passzolt a szélről Kosznovszkynak aki kiugratta Barthát, aki már csak a kapussal állt szembe, de Mursits és a kapu mellett is elsuhant a lövése.

52. perc: Molnár kerülte meg egy szép csellel védőjét, ám a kapujából messze kifutó Lékai lábbal tisztázott elöle.

67. perc: Doktorics tört előre a bal oldalon, sorban cselezte ki a védőket, három mislenyin is túljutott, majd hat méterről a kapu közepébe bombázott (0-1).

71. perc: Vogyicska jobb oldali beadását Daru fejelte öt méterről a bal sarokba (1-1).

75. perc: Megint Kosznovszky ment el a jobb szélen, beadását  Vogyicska lőtte a felső lécre.

81. perc: Kosznovszky 20 méteres lövése a középen, lesgyanús helyzetben álló Darun megpattanva a bal sarokba pattant (2-1).

85. perc: Csonka rúgta fel Darut – sárga lap. Mivel korábban már kapptt egyet, a jtékvezető kiállította.

Gólszerzők: Daru 2 (71., 81.), illetve Doktorics (67.).

A szombathelyi csapatból Verpecz István, Simut Mario, Csató Martin, Németh Milán, Derekas Zoltán, SzijjártóÁrmin, Mayer Gergő, Mohos Barnabás, Lencse László sérülés, Devecseri Szilárd eltiltás miatt hiányzott. Katona István pedig az U17-es válogatottal készül. Rengeteg játékos hiányzott tehát a szombathelyiektől, így Michal Hipp két Illés Akadémista-futballistát, Frák Marcellt és Horváth Arnoldot is a keretbe jelölt. A kispadon így is csak egy kapus és négy mezőnyjátékos foglalt helyet.

A kiesés elöl menekülő kozármislenyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a szombathelyiek elsősorban a védekezésre koncentráltak. A hazaiak előtt adódott az első nagy nagy helyzet, de a rutinos Bartha László ziccert rontott. A napok óta szemerkélő, olykor szakadó eső miatt mély talajú pályán egyik csapatnak sem volt könnyű dolga, rengeteg volt a hiba. Szép csendben csordogált a mérkőzés, egyik csapat sem tudott komoly helyzete kialakítani – de még kis lehetőségek sem nagyon adódtak. Igaz, a csúszós talajon sokat estek-keltek a futballisták. A vasiak megpróbáltak gyorsan átmenni védekezésből támadásba, de ha az sikerült is, a tizenhatosnál rendre eleszítették a labdát. Az első félidő gyenge játékot és kevés helyzetet volt, a gólnélküli döntetlen tökéletesen megfelelt a játék képének.

Szünet után ott folytatták a csapatok, ahol az első félidőben abbahagyták: rengeteg volt a rossz átadás. Viszont legalább az iramra nem lehettet panasz, mindkét gátda begyújtotta a rakétákat. A vendégek harcoltak ki enyhe mezőnyfölényt, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Aztán Doktorics Áron pazar egyéni alakítás után vezetést szerzett a Haladásnak, ám pár perc múlva a csereként beállt Daru Bence egyenlített. A hazaiak kapufát lőttek, majd egy lesgyanús helyzetből a vezetést is megszerezték. A hajrában Csonka Bonifác kiállítása miatt tíz főre fogyatkoztak a vasiak.

A küzdelmes meccsen a döntetlen reálisabb lett volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában