Futás

2023.06.18. 10:05

Szentgotthárdi Csatafutás idén is

Tóth Judit

Forrás: VN

Az első Szentgotthárdi Csata Emlékfutásra éppen 20 évvel ezelőtt, 2003-ban került sor. A népszerű futóverseny röviden Csatafutás elnevezéssel került be a köztudatba, amelyet minden évben a szentgotthárdi csatáról megemlékező Történelmi Napokon tartanak meg. A főfutam átvezet az osztrák-magyar határon, a szentgotthárdi és a mogersdorfi emlékművet köti össze. A koronavírus járvány miatt két év kiesett, így idén július 29-én a 19. Csatafutásra kerül majd sor.

A hobbi futam szép környezetben, a várkertben kijelölt 1664 méteres körön lesz. Felkerült a futamok közé az egyre népszerűbb Nordic Walking, szintén a várkertben, két körrel. A főfutam chipes időmérését a RaceResult Austria végzi ezúttal a gyerekfutamokban is, ahol az ovisoktól indulva kétévenkénti korcsoportokban versenyezhetnek a gyerekek, fiatalok. Az első 100 főfutamos nevező új logóval emblémázott sport trikót kap, a díjak között serleg, érme, törölköző, fürdőlepedő is szerepel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában