Siker

2023.06.16. 12:37

Fábián Tiranában - Az U17-es Eb-n a Haladás birkózója

A Haladás VSE birkózó szakosztályának tehetsége, Fábián Bálint ma lép először szőnyegre az U17-es kontinensviadalon.

Sütő Dániel

Fábián Bálint

Forrás: HVSE

Mint azt korábban írtuk, Fábián Bálint, a Haladás VSE birkózó szakosztályának ifjú titánja és a Kispesti Nehézatlétikai Sportiskola versenyzője, Kovács Dominik külön meccset vívott a kadet szabadfogású válogatón a tiranai Eb-n való részvételért. A párharcot – amelynek toronymagasa esélyese a szombathelyi fiú volt – Fábián nagyon meggyőző teljesítménnyel nyerte, így ő utazhatott ki a június 12-18. között Albániában rendezett Európa-bajnokságra.

A sorsolást követően kiderült, hogy Veréb István tanítványa először olasz vetélytársa, Martino Piliero ellen lép szőnyegre csoportjában.

– Ha az olaszon túl tud lépni, akkor egy örmény birkózó vár majd rá – tájékoztatott Veréb István, a Haladás VSE birkózó szakosztályának vezetője. – Ha az olaszt és az örményt is meg tudja verni, akkor nagyon jó pozícióba lép előre. Amennyiben csak az olaszt tudja legyűrni, az örmény pedig kikap grúz ellenfelétől, akkor valószínűsíthetően 7. vagy 8. helyen végez Bálint. Nem gyenge a csoportja, de azt azért elvárnám, hogy olasz vetélytársát megverje – fogalmazott a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában