Teke

2023.06.18. 07:51

Magyar Kupa: ezüstérmet szerzett a Répcelak tekecsapata

A férfi teke Final Fourban a Répcelaki SE Szuperligás csapata ezüstérmes lett.

Pum András

Az ezüstérmes répcelaki tekecsapat

Forrás: VN/Répcelaki SE

A pétfürdői négyes döntőbe, három Szuperligás együttes – a Zengő Alföld Szegedi TE, a Répcelaki SE, az Investment Közutasok Kaposvári TK – és az NB II. Keleti-csoportjának bajnoka, a Tiszakécskei TSE kvalifikálta magát. A hatfős csapatok játékosai egyenként, soronként mérték össze erejüket, a legjobb játékos négy,a második három, a harmadik kettő, a negyedik egy pontot kapott. Az így megszerzett csapatpont alapján alakult ki a végeredmény.

Az első sorban Horváth Zoltán szinte tökéletesen dobott és 626 fás teljesítményével maga mögé utasított mindhárom riválisát. Az első kör után a répcelakiak vezettek. A második körben Molnár Pál 577 fája a második helyhez volt elég, a válogatott szegedi klasszisa, Zapletán Zsombor 672-es pályacsúccsal nyerte a fordulót. A harmadik fordulóban a Répcelakból Szabó Attila dobott, aki a bajnokság nagy részében kiegészítő játékosnak számított, az utolsó fordulókban már többször szerepet kapott. A 608 fája kifejezetten jó teljesítmény, a harmadik helyre volt elég, két válogatott játékos, a szegedi Karsai László (621) és a kaposvári Botházy Péter (612) is megelőzte. A negyedik körben Tóth Áron nem dobott rosszul, de extrát sem nyújtott, az elvárt teljesítményt 579 fával hozta,  harmadik lett. Az ötödik fordulóban Bíró Patriknak ezúttal nem ment annyira a játék, de 570 fás teljesítményével megszerezte a második helyet. Az utolsó forduló előtt a Szeged négy ponttal vezetett a Répcelak előtt, a vasi együttes pedig eggyel a Kaposvár előtt. Azaz reálisan nézve a répcelakiaknak a második hely megőrzése lehetett a céljuk. A válogatott Móricz Zoltán mindössze három fával (604) maradt le az első, szegedi Kiss Norbert mögött.

A Magyar Kupát így 21 ponttal a Szeged nyerte, ezüstérmes lett a Répcelak 16 ponttal, bronzérmes a Kaposvár (14), negyedik helyen pedig a Tiszakécske (9) végzett.

– Tavaly ezüstérmet szereztünk, szerettünk volna előbbre lépni, de el kell ismerni: a Szeged ezen a napon jobb volt– mondta Kiss Zsolt, a Répcelak edzője, aki betegsége miatt nem utazhatott el Pétfürdőre. – Ennyi különbség van a két csapat között. Úgyhogy nincs hiányérzetem, elégedett vagyok a fiúk teljesítményével – méltó zárása volt ez a kupaezüst a szezonunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában