Birkózás

2023.06.19. 12:40

Remekül szerepelt első Eb-jén Fábián

Az albániai U17-es birkózó Európa-bajnokságon a szabadfogásúak 110 kg-s mezőnyében szőnyegre lépő HVSE-s Fábián Bálintot legyőzte a bronzmeccsen a grúz Aleksandre Abramishvili, így a magyar ötödikként zárt.

Sütő Dániel

Fotó: United World Wrestling / Kostadi

A sorsolást követően kiderült, hogy Veréb István tanítványa először olasz vetélytársa, Martino Piliero ellen lép szőnyegre csoportjában. A Haladás VSE birkózó szakosztályának vezetője előzetesen abban bízott, hogy tanítványa legyőzi az első körben itáliai ellenfelét. Az összecsapás elején előbb az itáliai jutott előnyhöz (0-1), ám Bálintnak a folytatásban sikerült váltania, és 3-1-re fordított. Veréb István szerint ugyan a meccs elején Bálintot intették meg, gyakorlatilag bármelyik versenyzőt meginthették volna. Ugyanakkor voltak lehetőségek, amelyeket nem használt ki a versenyzője. Mindent egybevetve a második menetben nagyon simán hozta a mérkőzést. Következhetett nem sokkal később a jóval keményebb diónak ígérkező örmény Henrik Haykyan, aki végül technikai tussal, 10-0-ra verte a szombathelyi fiatalt. Innentől kezdve az örménynek kellett szurkolni a a grúz Aleksandre Abramishvilivel szemben, hogy Bálint bronzmeccses lehessen. A grúzt végül két vállra fektette az örmény Haykyan, így a szombathelyi birkózó a harmadik helyért csatázhatott Abramishvilivel. A grúz 7-0-ra verte Bálintot, aki így ötödik helyen végzett a tiranai U17-es Eb-n.

– Ez egy jó eredmény – szögezte le Veréb István szakosztályvezető. – Az elvárt szintet hozta Bálint. Az erőviszonyokat figyelembe véve előre megjósoltam, hogy ez történik majd. Összességében Bálint kimondottan jól harcolt a bronzmeccsen, amelynek első  félidejében jól tartotta magát, akkor még csak 0-1 volt az állás. Aztán egy-két hibát elkövetett a lábvédéseknél, amelyekből kétszer is pontot csinált a grúz. Első világversenyéhez képest ez egy jó eredmény, kitartó munkával még sokra viheti Bálint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában