Karate

2023.06.27. 12:47

Répcelaki karate-ezüst az utánpótlás Eb-ről

Remekül szerepeltek a Répcelaki Rakurai Karate Egyesület ifjú sportolói a Kyokushin Karate utánpótlás Európa-bajnokságon.

Tóth Gábor

Forrás: Pixabay

Az elmúlt hétvégén Debrecen, a Hódos Imre Sportcsarnok adott otthont a 2023-as Kyokushin Karate utánpótlás Európa-bajnokságnak. A kétnapos kontinenstornán 19 ország 550 versenyzője adott számot a tudásáról, felkészültségéről – a népes, erős mezőnyben ott voltak a Répcelaki Rakurai Karate Egyesület sportolói is.

A kontinensviadalokról eddig szép emlékei voltak a klubot vezető Sihan Dr. Bogdán Olivér mesternek és tanítványainak – ugyanis Seregély Gyöngyi, aki most edzőként segíti a kubot,  korábban kétszer is felállhatott a dobogó legfelső fokára. A remek széria pedig folytatódott! Szombaton az U16-os korosztály 15 fős mezőnyében, az 50 kg-os súlycsoportban lépett tatamira Finta Zelma. A tehetséges répcelaki versenyző pedig meg sem állt a fináléig, ahol aztán nagy csatában maradt alul lengyel ellenfelével szemben. Így rendkívül értékes ezüstéremmel zárta a versenyt litván és román versenyzőket utasítva a maga mögé. A Rakurai második versenyzőjét, Bognár Lénát vasárnap szólították a küzdőtérre junior -60 kg-os kategóriában. És ugyan az első összecsapása végén majdnem sikerült idő előtt lezárnia a küzdelmét, testen megfogott ukrán ellenfele azonban túlélte a kritikus pillanatokat, így végül győzelmet aratva ejtette ki a Lénát a tornáról – aki becsülettel helyzállt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában