Labdarúgás

2023.06.29. 12:28

Sűrű a program - Elkezdte a felkészülést az NB III-as HVSE - fotók

Elkezdte a felkészülést a 2022/2023-as szezonra a Haladás VSE NB III.-as labdarúgócsapata.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A HVSE június 11-én még osztályozót játszott, szerdán este már el is kezdődött a felkészülés, vagyis csupán bő két hetet pihenhettek a játékosok, a szakmai stáb tagjai.

-Nem vitás, hogy sűrű a programunk, de nem tudunk mit tenni, hiszen július végén kezdődik a szezon, bő négy hetünk maradt a felkészülésre – jelezte Szenczi Imre, a HVSE NB III.-as labdarúgócsapatának vezetőedzője. – Látom én is néhány srácon, hogy rövid volt a pihenő, de akkor is dolgozni kell. A keretünk formálódik, a távozókról, érkezőkről majd csak jövő hét elején, közepén tudok konkrétumokat mondani. Jelenleg 30 fős bő kerettel dolgozunk. Elsősorban szombathelyi, vasi srácokkal, Haladás-kötődéssel rendelkező futballistákkal tervezzük a jövőt – egyébként rengetegen megkeresés érkezik hozzánk, sokan szeretnének csatlakozni hozzánk.

– Roppant erős csoportba kerültünk, a tavalyi nyugati csoport több élcsapata is hozzánk került, így a Veszprém, a Tatabánya, vagy a III. Kerület, de ott vannak még az NB I.-es klubok második számú csapatai, és az NB II.-ből kiesett Dorog – folytatta Szenczi Imre. – Nem titok az sem, hogy szakmailag a legnagyobb szakadék a megyei I. osztály és az NB III. között van. Ennek megfelelően csupán egyetlen reális feladatot lehet kijelölni a csapat elé: a bentmaradást! Azt megígérhetem, hogy becsülettel fogunk dolgozni, hogy hétről hétre mindent ki fogunk adni magunkból! Egyébként megnöveltük az edzésszámot: a megyei I. osztályban heti négy edzésünk volt, most heti hét, plusz egy edzőmeccs.

A HVSE most szombaton egymás között játszik edzőmeccset. Majd július 8-án, szombaton az NB III.-as Nagykanizsa vendége lesz. Július 15-én, szombaton rendezik Győrben a régió amatőr bajnokcsapatait felvonultató hagyományos nemzetközi Mitropa Kupát. Egy osztrák és egy szlovák csapat mellett a Győr-Moson-Sopron vármegyei bajnok Koroncó, és a vasi színeket képviselő HVSE lép pályára. Végül július 22-én szombaton Balatonfüreden játszik a szombathelyi gárda.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette az NB III. csoportbeosztását. A 2023/2024-es idényben nem három, hanem már négy csoport alkotja a mezőnyt, csoportonként 16-16 csapat küzd egymással. Az idény végén a négy csoportelsőt két párba sorsolják, a párharcok győztesei feljutnak az NB II-be. Míg a legrosszabb 13. helyezett, valamint a 14–16. helyezettek kiesnek az NB III-ból. A bajnokság július 30-án kezdődik, és 2024. május 26-án ér véget. A Haladás VSE az északnyugati csoportba lett besorolva.

Az északnyugati csoport mezőnye: III. Kerületi TVE, Balatonfüred, Bicske, Budaörs, Csorna, Dorog, ETO Akadémia, Gyirmót FC Győr II., Haladás VSE, Kelen, Komárom, Puskás Akadémia II., Sopron, Tatabánya, Veszprém, ZTE II.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában