Labdarúgás

2023.06.11. 19:10

Jövőre az NB III.-ban! - Sikerrel vette az osztályozót a Haladás VSE futballcsapata - fotók

Az osztályozó második mérkőzésén is legyőzte az Orosházát, így feljutott az NB III.-ba a Haladás VSE megyei I. osztályú labdarúgócsapata.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

Frissítve:

Tudósítás:

Az osztályozó első meccsét megnyerte a Haladás VSE friss megyei I. osztályú bajnok labdarúgócsapata: Ferencz Zoltán és Tóth Márton góljával győzött 2-1-re Orosházán. A vasárnap délutáni szombathelyi visszavágó remek hangulatban, sok néző előtt kezdődött – nagy volt a várakozás, Vas vármegyének már hosszú ideje nem volt NB III.-as csapata. A HVSE teljes kerettel futott neki a sorsdöntő meccsnek, ugyanis a sérüléssel bajlódó Tarján Patrik, Szenczi Bencze kettős vállalta a játékot.

Szombathelyi Haladás VSE–Orosházi MTK-ULE 1913 1-0 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1800 néző, osztályozó labdarúgó-mérkőzés, visszavágó, vezette: Kovács I. (Kiss B., Czeglédi B.).

HVSE: Horváth B. – Buzás, Kovács B., Varga Cs., Tarján – Ferencz (Hende, 89.), Szőts, Tóth M. – Szenczi (Sály, 80.), Pap M. (Tóth B., 57.), Péter (Tama, 89.). Edző: Szenczi Imre.

Orosháza: Harangozó – Rau, Huszár, Kasuba (Selmeczy, 72.), Szabó Ák., Darida, Miszlai, Endrefalvi (Szabó Ár., 44.), Gedó (Fehér, 58.), Papp, Bordás. Edző: Buza Barnabás.

Gólszerzők: Pap M. (23 – 11-esből),

Idegesen kezdett a házigazda, becsúszott néhány rossz passz – de lassan azért átvette az irányítást, többet birtokolta a labdát. Azonban kellemetlen ellenfélnek bizonyult az Orosháza, keményen harcolt, erőltette a párharcokat – mezőnyben gyűrték egymást a felek. A 22. percben egy szöglet utáni tumultusban Tarjánt rúgta fejbe a védője, 11-est ítélt a játékvezető. A büntetőt Pap Márton higgadtan a bal alsóba rúgta (1-0) – megszerezve ezzel a vezetést a Haladásnak! Lendületben, támadásban maradt a Haladás, sokkal gyorsabban futballozott ellenfelénél. Igaz, a kapu előtt elfogyott a tudomány. Sőt, az első félidő utolsó percében Horváth Bendegúz védett bravúrral egy közeli löketet egy orosházi kontra zárásaként. Mindkét csapatnak jól jött a szünet.

Fordulás után nagy lendülettel nyitott az Orosháza, de gyorsan rendezte sorait a Haladás. A vendég keményen játszott, szorgalmasan gyűjtögette a sárga lapokat – a gólszerző Pap Márton például egy kemény belépő után kényszerült elhagyni a pályát. A félidő közepétől már egyértelműen a Haladás diktálta a tempót – mintha kezdett volna fáradni a vendég. Többet birtokolta a labdát a házigazda, benyomta saját térfelére az ellenfelét. Az Orosháza semmi veszélyt nem jelentett kapura. De a Haladás sem játszott pontosan, nem jutott el igazán nagy helyzetig, így nem tudta lezárni a mérkőzést – a párharcot. Elrontott passzok, eladott labdát, rossz cselek, céltalan, talán elkapkodott indítások okoztak zavart a hazai gépezetben – mindez azonban nem zavarta a szurkolókat, akik igazán kitettek magukért. És néha úgy tűnt, hogy a játékvezetőnek is nagy falat a mérkőzés – érdekes fújások csaltak mosolyt az arcokra. A 79. percben Buzás távoli lökete centikkel tévesztette el a jobb alsó sarkot. Fogyott az idő, és nem tudott újítani, felpörögni az Orosháza – kézben tartotta az iránytást a szombathelyi gárda. A 82. percben Tóth Bence lépett ki erőszakosan a jobb szélen, betört a 16-oson belülre, a bombája azonban a felső lécen csattant. Csak nem akart újabb góllá érni a Haladás fizikai fölénye.  A 88. percben Ferencz léc alá tartó szabadrúgását tornázta fölé a vendégek kapusa. És leperegtek a percek, megnyerte a meccset a Haladás – oda-vissza legyőzte riválisát!

A Haladás VSE parádés eredménnyel zárta a 2022/2023-as szezont: megnyerte a megyei I. osztályú bajnokságot, sikerrel vette az osztályozót, és feljutott az NB III.-ba. A szurkolótábor nagy ünneplésben részesítette a csapatot – már a pályán elkezdődött az örömködés. Előkeröültek az egyenpólók, durrantak a petárdák, a füstbombák, a csapat tett egy tiszteletkört a stadionban. Egy kis fociünnep alakult ki a stadionban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában