Búcsúztatták a tanévet

2023.06.28. 13:29

Tisztújítás és évzáró piknik - Mozgalmas napokat él a 25 éves Testnevelő Tanárok Egyesülete

Tisztújító Közgyűléssel és piknikkel búcsúztatta a 2022/2023-as tanévet az idén 25 éves Testnevelő Tanárok Egyesülete.

Tóth Gábor

A tanévzárók piknik néhány résztvevője

Forrás: VN/Testnevelő Tanárok Egyesülete

Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Testnevelő Tanárainak Egyesülete negyed évszázada működő sportszakmai, érdekvédelmi szervezet. Az elődök 1998. február 5-én alapították az akkor Vas Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete néven bejegyzett civil szervezetet. Amely csatlakozott a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületéhez is. Az elnöki teendőket, az akkor 78 éves Pünkösty Botond tanár úr látta el. Az évforduló kapcsán Havasi Attila az egyesület jelenlegi – újonnan megválasztott – elnöke elmondta,  rendkívül fontosnak tartja a hagyományok ápolását, az elődök által kitűzött célok követését, a kollégák motiválását, valamint példaképek állítását a fiatalok elé.

– Napjainkban nem könnyű pedagógusnak lenni, számtalan nehézséggel kell szembenéznie annak, aki mégis kitart hivatása mellet, illetve a testnevelői pályát választja – fogalmazott Havasi Attila. – Éppen ezért az egyesület fő tevékenységi körébe tartozik olyan szakmai programok szervezése, lebonyolítása, amelyek közvetlen segítséget jelentenek a testnevelői munka szervezésében, hatékonyságának növelésében. Ötleteket, adott esetben megoldási lehetőségeket, esetleg sémákat nyújtanak a kollégáknak. Az elmúlt évek során számtalan helyi, illetve országosan elismert kolléga tartott előadást, gyakorlati bemutatót az érdeklődők számára. A teljesség igénye nélkül például H. dr. Ekler Judit, dr. Csányi Tamás, Fűzy Gábor, Grénus Gabriella, Orbán Attila. A jövőben is tervezünk ilyen jellegű programokat rendezni. Célunk továbbá, hogy fiatal szakembereket megszólításuk, bevonjuk szervezetünkbe.

Az egyesület megtartotta tisztújító közgyűlését és – Varga Jenő ötletgazda javaslatára – az „I. Vas vármegyei Testnevelő Tanári Piknikkel„ búcsúztatta a tanévet. A tisztújítás során öt főről hatra bővült az elnökség létszáma. Az egyesület megválasztott vezetősége: Havasi Attila elnök, Kollerics Barnabás alelnök, Tolvaj Andrea titkár, H. Dr. Ekler Judit, Varga Jenő, Kovács László, Pezenhófer György elnökségi tagok.

A hagyományteremtő céllal megrendezett testnevelői piknik elérte célját, hiszen 25 testnevelő vett részt rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában