Szenior tenisz

2023.07.14. 11:09

Budapest bajnoka lett Sákovics Péter

Remekül szerepelt Budapest teniszbajnokságán az örökifjú szombathelyi sportember, Sákovics Péter.

Tóth Gábor

A napokban rendezték meg Budapest teniszbajnokságát. A három napos erőpróbán minden korosztályban, egyéniben, párosban és vegyespárosban is hirdettek versenyt – 10 pályán zajlott a küzdelem. Az erős, népes mezőnyben a Haladás VSE sportolója, Sákovics Péter képviselte a vasi, szombathelyi színeket – aki a +60-as korosztályban fogott ütőt.

Egyéniben 16-os tábla kezdte a küzdelmet. Sákovics mind a négy meccsét megnyerve, szettveszteség nélkül lett Budapest bajnoka. Ugyancsak begyűjtötte a bajnoki címet vegyespárosban is,  a budapesti Balta Rózsa partnereként. A férfi párosban pedig a döntőben szenvedte el az egész tornán egyetlen vereségét, azt is döntő szett rövidítésben – a kalocsai Pásti Mihály párjaként.

– Két nap alatt 10 mérkőzést játszottam, fizikailag elég megterhelő volt a Budapest Bajnokság. De természetesen az eredményekkel maximálisan elégedett vagyok. Jól szervezett volt a torna, minőségi teniszezők ellen léphettem pályára – összegzett Sákovics Péter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában