Vizilabda

2023.07.25. 14:32

Elődöntőben a pólóválogatott - Zalánki Gergő hat gólt szerzett

A magyar férfi vízilabda-válogatott a hat gólt szerző Zalánki Gergő vezérletével 13-12-re nyert az amerikai csapat ellen a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében.

Pum András

Varga Dénes (10) egy gólt szerzett

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Magyarország-Egyesült Államok 13-12 (4-4, 3-1, 3-2, 3-5). Fukuoka, vizes világbajnokság, férfi vízilabda-mérkőzés, negyeddöntő.

Magyarország: Vogel – Varga Dé., Molnár E., Nagy Á., Jansik Sz., Zalánki, Vámos. Cserék: Német, Manhercz, Pohl, Fekete, Angyal. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt.

Gólszerzők: Zalánki 6, Manhercz 3, Molnár E., Német, Nagy Á., Varga Dé. 1-1, illetve Bowen 4, Hooper 3, Daube 2, Dodd, Woodhead, Irving 1-1.

Az első negyedben kiegyenlített játékot és sok gólt hozott, a csapatok hatékonyan támadtak, viszont kevésbé hatékonyan védekeztek. Az első nyolc perc után 4-4 volt a mérkőzés állása. A második negyedből több mint öt perc pörgött le gól nélkül, amikor Ben Hallock, a Pro Recco centere megütötte Vámos Mártont, és brutalitásért végleg kiszállt a meccsből, ráadásul csapata így négy percre emberhátrányba került. A szabályok értelmében ötméterest is lőhettek az említett szituációban egyébként védekező magyarok, Zalánki pedig nem hibázott. A hosszú létszámfölényben lévő magyarok Manhercz révén a meccs során először kettővel elléptek, sőt, a Marseille-be igazoló olimpiai bronzérmes a következő támadásból 7-4-re alakította az eredményt. A meccs legvége mégis izgalmasan alakult, a magyarok 13-1-2-re vezettek, ekkor az időmérőn 36 másodperc maradt, ráadásul emberelőnybe kerültek a magyarok. Bár Zalánki próbálkozása fölé ment, a megmaradt 12 másodpercben az amerikaiak nem tudtak kapura lőni. A magyar válogatott így bejutott a legjobb négy közé ahol csütörtökön Spanyolországgal csap össze.

Az elődöntők párosítása. Csütörtök: Görögország–Szerbia (10.00), Magyarország–Spanyolország (11.30, Tv: M4 Sport)..

És egy igazán jó és fontos hír: jóváhagyta a Nemzetközi Úszószövetség (WA) kongresszusa az elnökség egyhangú döntését a jelenleg a svájci Lausanne-ban működő szervezet székházának Budapestre költözéséről. A felek már alá is írták a megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában