Kosárlabda

2023.07.17. 16:11

Falco KC: Stefan Pot is marad

A Falco KC Szombathely NB I.-es kosárcsapatában folytatja pályafutását Stefan Pot – a szerb irányító újabb egy szezonra szóló szerződést írt alá.

Tóth Gábor

Fotó: Cseh Gábor

Stefan Pot az előző szezonban 42 tétmeccset játszott a Falcóban, 41 alkalommal kezdőként. A 2022/2023-as kiírásban 25,3 perceket töltött a parketten, 11,4 pontot, 3,9 lepattanót, 4,7 gólpasszt átlagolt. Az alapszakaszban a legjobb teljesítményét a Nyíregyháza elleni idegenbeli meccsen jegyezte (69-99): 21 pontig, 4 lepattanóig, 6 gólpasszig jutott. A rájátszásban többször is extrát nyújtott. Például a negyeddöntő első meccsén a DEAC (87-67) ellen (20 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz), vagy a ZTE (90-80) elleni elődöntő első összecsapásán (28 pont,7 lepattanó, 7 gólpassz).

– Stefan Pot már az előző szezon végén jelezte, hogy szívesen maradna – árulta el Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője. – A szakmai stáb elégedett volt a teljesítményével, a hozzáállásával, így nem volt nehéz megegyeznünk a közös folytatásról. Stefan annak ellenére is minket választott, hogy több ajánlata is volt.

Eddig Perl Zoltán, Keller Ákos, Pongó Marcell, Kovács Benedek, Krivacsevics Márkó, Verasztó Péter, Sövegjártó Ábel, Tanoh Dez András, Boris Barac, Matthew Tiby és Pot alkotja a Falco keretét - ami bizony nem néz ki rosszul!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában