Labdarúgás

2023.07.30. 21:33

NB III.: fontos győzelemmel kezdett a HVSE! - fotók

Értékes győzelemmel kezdte az NB III.-as labdarúgó-bajnokság 2023/2024-es szezonját az újonc Haladás VSE: a nagy rivális Csornát gyűrte le.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Az újonc Haladás a bentmaradás reményében vágott neki a szezonnak - saját nevelésű, szombathelyi, vasi, HVSE-kötödéssel rendelkező futballistákra építve. Az első meccsen rögtön a nagy rivális, hasonló célokáért küzdő Csornát fogadta - óriási hangulatban, jó 500 szurkoló támogatását élvezve.

 

Szombathelyi MÁV Haladás VSE - Csornai SE 2-1 (1-0). Szombathely, Kondics utca, 500 néző, NB III.-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Nyekita (Bencze, Végh).

HVSE: Horváth B. – Buzás, Horváth M., Varga Cs., Kovács B. – Varga M. (Czuczi, 61.), Balogh Á. (Árvay D., 85.), Ferencz – Szabó M., Pap, Szenczi B. (Tóth M., 65.). Edző: Szenczi Imre.

Gólszerzők: Szenczi I. (33.), Árvay (90.), ill. Tóth A., (68.).

Az első pillanattól hajtós, harcos meccset vívtak a felek. A percek múlásával a Haladás ragadta magához a kezdeményezést, több helyzetet is kialakított, megérdemelten szerzett vezetést: egy szép akció végén a kapusról kijött a labda, a második hullámban érkezett Szenczi, aki nem hibázott, higgadtan helyezett a csornai hálóba (1-0). Fordulás után viszont benyomta a házigazdát a Csorna, nem hatott meglepetésként, hogy kiegyenlített (1-1). Azonban rendezte sorait a Haladás, nekiesett ellenfelének, sorra dolgozta ki a helyzeteket - komoly ziccereket puskázott el a hajrában, már úgy tűnt, hogy megosztoznak a felek a pontokon. Ám a 90. percben érkezett a saját nevelésű, mindössze 17 éves, néhány perce becserélt Árvay Dávid, aki megnyerte a meccset a Haladásnak (2-1) - labdát szerzett, indított, majd érkezett a jó bepasszra.

Megérdemelten nyert a Haladás - és minden szempontból remekül kezdte a szezont!

Szenczi Imre: - Az első félidővel összességében elégedett voltam, működött a játékunk, megérdemelten vonultunk előnnyel szünetre. A második félidő eleje azonba nagyon nem nézett ki jól - igaz, két esetben is kényszerű cserét hajtottam végre. Megérdemelten egyenlített a Csorna. Az utolsó 10-15 perc már egyértelműen a miénk volt, komoly ziccereket dolgoztunk és hagytunk ki - megdolgoztunk a győzelemért. A szurkolók óriási élményt és támogatást adtak a fiúknak - a régi időket idézte a hangulat, a látvány. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy ezt a szurkolótábort megtartsuk!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában