Labdarúgás

2023.07.25. 17:00

Optimista az új kapitány - A Haladás újdonsült csapatkapitányával, Rácz Barnabással beszélgettünk

A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapatának újdonsült csapatkapitánya, Rácz Barnabás optimistán és jó erőben várja a vasárnap rajtoló 2023/24-es bajnokságot.

Pum András

Rácz Barnabás igazi vezér a középpályán

Forrás: Cseh Gábor

A 27 éves, szombathelyi születésű, Rácz Barnabás tavaly nyáron tért vissza a holland másodosztályú FC Eindhoventől a Haladásba. A középpályás a 2022/23-as bajnokságban 31 bajnokin volt kezdő, nyolc gólt szerzett, ezzel a vasiak második legeredményesebb játékosának bizonyult. Rácz a nyári edzőmérkőzéseken is jól teljesített, így az sem véletlen, hogy immáron a középpályás a zöld-fehérek csapatkapitánya.

– Nagyon jól sikerült felkészülésen vagyunk túl, új edzőnk, Aleksandar Jovic teljesen más filozófiát próbál elsajátítani, mint amit eddig játszottunk – mondta Rácz Barnabás. – Türelmes labdatartásra épülő támadófutball a mester elvárása. Az elmúlt hat hétben nagyon sok újdonságot tanultunk, sokat gyakoroltuk a taktikai elemeket. Emellett kemény fizikai munkát is végeztünk, hiszen jó erőnlét nélkül nincs jó eredmény. Szóval tartalmas heteken vagyunk túl, sokat léptünk előre – de persze minden a bajnokságban, a tétmeccseken dől el. A felkészülés során gyengébb és erősebb ellenfelekkel is játszottunk, valamennyi meccs hasznos volt, hiszen mindegyik hozott valamilyen újdonságot. A mérkőzések megmutatták, hogy mi az, ami jól működik és miben kell még fejlődnünk.

A nyáron távozó rutinos védő, Németh Milán után Rácz Barnabás kapta meg a csapatkapitányi karszalagot.

– Nagyon jó érzés és egyúttal óriási felelősség is, boldog vagyok, hogy a Haladás csapatkapitánya lehetek – jelezte Rácz. – Egy jó közösséget kell kialakítanunk, szerintem jó úton haladunk. Persze jól tudom, hogy az eredmények nagyban meghatározzák a hangulatot. A rajton az újonc BVSC otthonában lépünk pályára, az első meccs minden csapatnál fontos, ugyanakkor valamilyen szinten egy nagy kérdőjel is – mondta Rácz. – Természetesen győzelemmel szeretnénk kezdeni a bajnokságot, biztos, hogy egy feltüzelt csapat ellen lépünk pályára. De ha azt  a játékot nyújtjuk, amit begyakoroltunk, akkor mienk lesz a három pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában