Erősember

2023.07.12. 12:58

Ötödik helyen zárt Gadó András - A szombathelyi erősember Mádon versenyzett, most Sárbogádra készül

A Tokajhoz közeli Mádon rendezték a Prémium Strongman League Hungary versenysorozat harmadik versenyét – az erős emberek mezőnyében ott volt a szombathelyi Gadó András is.

Tóth Gábor

Gadó András birkózik a 144 kilós kőgolyóval

Forrás: VN/Prémium Strongman League Hungary

A nyolc versenyzőre öt embert próbáló feladat várt: rönknyomás (130 kg), koffercipelés (130 kg, 2x15 m), lengősúly cipelés (360 kg, 2x15 m), traktorgumi forgatás (380 kg), kőgolyó pakolás (144 kg, 122 cm-es állvány).

– Sajnos ezúttal csak az ötödik helyet sikerült megszereznem – mondta Gadó András. – Balszerencsés szituáció fosztott meg a dobogós helyezéstől, ugyanis az utolsó versenyszám előtt még a harmadik helyen álltam. Ám a kőgolyó pakolásnál a harmadik rakásnál a golyó visszaesett az állványról – én pedig visszacsúsztam a harmadik pozícióból az ötödikbe. De nem rágódom az eseten, ilyen a sport, el kell fogadni, ami történt – legközelebb pedig még jobban oda kell figyelnem technikailag erre a feladatra!

– Egyébként pedig nincs pihenés, edzek, dolgozom tovább – folytatta Gadó András. – Ugyanis a Prémium Menedzsment Zrt. szervezésében megvalósuló Nemzetek Csatájára Magyarország két csapatot indíthat, az egyikben pedig helyet kaptam én is. A kétnapos erőpróbának hétvégén Sárbogárd ad otthont. Ez egy extrém nagy súlyokkal tűzdelt verseny, ahol az indulók között lesz például Németország csapata, vagy a világ jelenlegi legerősebb csapata, Hollandia is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában