Lábtenisz

2023.07.24. 13:30

Soha nem látott magas színvonal a XV. Egyéni Lábtenisz városi bajnokságon

A XV. Egyéni Lábtenisz HB Inter Trans Kupában Zoufal Norbert szerezte meg a városi bajnoki címet

Sütő Dániel

Balról Varga Jenő versenyigazgató, Varga Máté ezüstérmes, Zoufal Norbert bajnok, Dr. Virágh Norbert bronzérmes

Forrás: Szabadidősport Egyesület

A SZMJV Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében idén immár XV. alkalommal redezték meg az Egyéni Lábtenisz versenyt a HB Inter Trans Kupáért. A rendezvénynek a Termálfürdő adott otthont, ahol a két aszfaltos pályán utoljára rendeztek lábtenisz versenyt. A főtáblára 12 versenyző került, sajnos a nagy esélyes Varga Roland, Varga Dániel és a tavalyi bajnok minden idők legfiatalabb bajnoka Somfalvi Barna nem tudott eljönni.

A verseny megkezdése előtt Varga Jenő versenyigazgató a lábtenisz és a Teqball városi bajnokság megálmodója és lebonyolítója a diák- és a szabadidősport motorja arany labda díjat adott át Dr. Virágh Norbertnek ki már a tizenöt évvel ezelőtti versenyen is indult. Díjat vehetett még át Kiss Csaba is, ki a kezdetektől eredményesen szerepelt a lábtenisz és Teqball versenyeken. A kimagasló Teqball eredményéért a Hell ajándékpólóját Dezamits Dominik érdemelte ki.

A nosztalgia jubileumi Egyéni Lábtenisz tornát a kezdetekkor elindított egyérintős formában bonyolították le.

A két csoportban körmérkőzéssel (21 pontig) küzdöttek a játékosok a továbbjutást jelentő első két helyért. Ezt követően kereszt játék majd a végén jött a bronzmeccs és ezt követően az arany mérkőzés melyek már két nyert játszmáig tartottak.

Az A csoportba Dr. Virágh Norbert, Pusztai Szabolcs, Kovács Attila és a párosban testvérével, Varga Rolanddal már ötszörös bajnok Varga Attila került. A B csoportban Várkony Győző, Varga Máté, Dezamits Dominik, Kiss Csaba és az ütőkirály Zoufal Norbert szerepelt.

A szemet gyönyörködtető, pontos megoldások, embertelenül hosszú labdamenetek jellemezték a csoportmérkőzéseket. Az A csoportban első helyen Pusztai Szabolcs, míg a másodikon Dr. Virágh Norbert végzett. A B csoportban minden mérkőzését a nagyon támadó szemlélettel játszó Zoufal Norbert végzett, másodikként hármas körbeverés miatt holtverseny alakult ki ahol a pontkülönbség két játékosnál Várkony Győzőnél és Varga Máténál ugyanaz volt, egymás elleni meccs alapján Varga Máté érdemelte ki a továbbjutást. Ez is jól mutatta, hogy milyen klasszis játékosok mérték össze tudásukat.

A keresztjátékban Zoufal Norbert és Dr. Virágh Norbert óriási csatát vívott a döntőbe kerülésért, ez egyes lábtenisz minden szépségét felvonultatva az idegek harcát Zoufal Norbert bírta jobban és szoros 2- –es eredménnyel kiérdemelte a döntőben való részvételt. A másik mérkőzés ugyanazt a szoros csatát hozta, Pusztai Szabolcs és Varga Máté küzdelméből a végén Varga Máté 2-1 arányú győzelemmel jutott a fináléba.

Varga Jenő versenyigazgató, sportfeltaláló, ötletgazda 10 perc pihenő után jó játékot kívánt a dobogós mérkőzésekhez. Először a harmadik helyért zajló küzdelemmel folytatódott a verseny, a nagy játékkedvvel játszó Dr. Virágh Norbert és a pontos precíz labdáiról híres Pusztai Szabolcs lépett pályára. A jobban koncentráló Dr. Virágh Norbert nagy örömmel nyújtotta a mérkőzés végén a győztes kezét a negyedik helyezettnek. Majd elérkezett a döntők döntője, ahol Zoufal Norbert és a fiatal Varga Máté csodás játéka ejtette ámulatba a társakat. Norbert az első játszmát vert helyzetből hozta 12-11- re hozta a másodikat Máté nyerte 11-7-re, majd jött a mindent eldöntő játszma a két lábteniszzseni között, mely a támadóbb játékot játszó Zoufal Norbert nyert 11-8 arányban és így első alkalommal lett Szombathely egyéni lábtenisz bajnoka.

XV. Egyéni Lábtenisz HB Inter Trans Kupa végeredménye: 1. Zoufal Norbert 2. Varga Máté 3. Dr. Virágh Norbert 4. Pusztai Szabolcs.

A pályabúcsúztató városi verseny eredményhirdetésén Varga Jenő versenyigazgató, aki 15 éve hívja játékba Szombathelyen a sportolni vágyó embereket, gratulált az eddigi legszínvonalasabb lábtenisz verseny fatáblájára került versenyzőknek és további sikert kívánt, majd bejelentette a nagy érdeklődésre tekintettel szeptemberben még egyszer megmérethetnek a legjobb párosok a városligeti pályán.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában