Kézilabda

2023.07.24. 12:30

Szintet váltanak - Fontos témákban hozott döntést az SZKKA vezetősége

Az SZKKA vezetősége elfogadta a klub új szezonra tervezett költségvetését, tárgyalt a nemzetközi kapcsolatok kiszélesítéséről, a klub társadalmi szerepvállalásának bővítéséről. Napirenden van egy nemzetközi utánpótlás-kupa indítása is.

Sütő Dániel

Balról Dr. Hende Csaba tiszteletbeli elnök, Kelecsényi Ernő szlovák szövetségi alelnök, Pődör Rebeka és Pődör Zoltán ügyvezető a Parlamentben

Forrás: SZKKA

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia elnöksége elfogadta a 2023/2024-es szezonra tervezett költségvetést: a lányok stabil anyagi háttérrel vághatnak neki az új idénynek – adta hírül az egyesület honlapja. A vasi klub saját nevelésű tehetségeikre alapozva képzeli el a jövő csapatát. Vida Gergő vezetőedző szakmai beszámolót tartott a nyári igazolásokról és a legfőbb célkitűzésről, ami nem más, mint a feljutás és a bajnokság megnyerése. A vezetőségi ülés egyik kardinális témája a folyamatosan fennálló teremprobléma volt. Az SZKKA tiszteletbeli elnöke, Dr. Hende Csaba leszögezte, ezeket a problémákat minél hamarabb orvosolni kell és az elnökséggel karöltve folyamatosan dolgozik azon, hogy új helyszíneket találjon, valamint a meglévő termek órakapacitását bővítse. Köztudott, hogy az SZKKA elnökségébe szülőket is delegálnak, akiknek a felvetésére újraindítják a Szülői Munkaközösségi üléseket, amelyeket negyedévente tartanak majd.

Az SZKKA az elmúlt években nagyszerű nemzetközi kapcsolatot alakított ki az osztrák rekordbajnok Hypoval, valamint a szlovák Dunaszerdahellyel. A szombathelyi klub határon túli partnerklubjaival közösen összefogva rendszeres nemzetközi mérkőzéseket tud biztosítani a gyerekek számára. A megbeszélések alapján a következő idényben négy korosztályban (U10, U12, U13, U15) tudják elindítani a csapataikat. Ennek érdekében Dr. Hende Csaba tiszteletbeli elnök, Pődör Zoltán ügyvezető és Pődör Rebeka csapatkapitány a Parlamentben egyeztetett a szlovák kézilabda szövetség alelnökével, Kelecsényi Ernővel. Az ELTE Savaria Egyetemi Központtal évek óta tartó virágzó együttműködésének köszönhetően a sportolás mellett teljes életpályamodellt biztosít játékosainak az SZKKA, amelynek célja, hogy az NB I-es fejlődés mellett diplomás sportolókat neveljen. Ezt a programját szeretné a határon túl is népszerűsíteni, azoknak a fiatal tehetségeknek a körében, akik a minőségi kézilabda mellett tanulni is szeretnének. 

Kelecsényi Ernő üdvözölte a programot és a népszerűsítésére tett javaslatot. A budapesti megbeszélés során vetődött fel az az ötlet az SZKKA részéről, miszerint a szombathelyi és dunaszerdahelyi utánpótlás-csapatok játszhassanak egymással több nemzetközi mérkőzést is egy rendszeres kupasorozat keretében. Ezeken a nemzetközi találkozókon a gyerekek a fejlődés mellett tanulhatnak egymástól, megismerkedhetnek külföldi, hasonló korú gyerekekkel, illetve más országok kézilabda kultúrájával, ezáltal pedig még nagyobb értéket képviselhetnek. A szlovák szövetség alelnöke, Kelecsényi Ernő teljes mértékben pozitívan fogadta az elképzelést, támogatásáról biztosította a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felvetését, ezzel együtt minden segítséget megad a sorozat szervezésében és lebonyolításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában