Inzellben készülnek 

2023.07.23. 10:00

Szombathelyi nagypályás férfi gyorskorisaink is alapoznak

Megkezdték a felkészülést a következő téli versenyszezonra a Savaria Speedskating Team válogatott nagypályás férfi gyorskorcsolyázói, Bejczi Botond, Bödei Bálint és Sipos János.

Sütő Dániel

Forrás: MOKSZ

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, Mercs Abigél, a szombathelyi a Savaria Speedskating Team versenyzője Salt Lake Cityben készül az új szezonra. A vasi egyesület férfi gyorskorcsolyázói közül Bejczi Botond, Bödei Bálint és Sipos János pedig július elején keltek útra az első jeges edzőtáboruk helyszínéül szolgáló Bajor-Alpokba. Bejczi Botond sikeres szezont tudhat maga mögött, mivel több távon is megfutotta a felnőtt szintidőt, ugyanakkor még van hova előrelépnie. 
– A szezon első fele ugyan kicsit nehezebben indult, de a második fele azért összeállt – értékelte a mögöttünk hagyott versenyidény tapasztalatait Bejczi Botond. – 1500 és 1000 méteren is sikerült megfutnom a felnőtt szintidőt, tehát most úgy tudok nekivágni a következő szezonnak, hogy két távon is megvan a felnőtt szintidő. Mindemellett még az 500 méter sincs olyan távol. Ez a legfőbb célom jövőre, hogy három is távon is meglegyen a szint. Összességében nem panaszkodhatok, mert végső soron öt neo-senior világkupa érmet nyertem. 
A szombathelyi fiúk négy hétre érkeztek a németországi Inzellbe, ahol február óta most először láthattak ismét jeget. 
– A felkészülés első hete csak biciklizésből és konditermi edzésekből állt, a következő három hétben válnak egyre intenzívebbé a jeges tréningek. Nagyon fontos, hogy ezt a nyári időszakot maximálisan ki tudjuk használni, mert közel fél éve nem láttunk jeget. Még másfél hét van hátra az edzőtáborból, aminek részeként a jeges edzések mellett ugyanúgy megmarad végig a kerékpározás, ez az egyik legfőbb része az alapozásnak. Jelenleg az egyik legjobb holland csapat két edzőjével van szerencsénk együtt dolgozni. A németalföldi szakemberek főleg a kerékpáros programban segítenek bennünket. Nyilván, az első pár edzés mindannyiunk nehezebb volt, idő kellett, mire újra el tudtuk kapni a ritmust. A többiek nevében is mondhatom, hogy nagyon jól érezzük magunkat itt, minden körülmény adott ahhoz, hogy el tudjuk végezni azt, amiért jöttünk, itt tényleg minden a sportról szól – zárta beszámolóját Bejczi Botond, aki októberben három felkészülési versennyel hangolódik majd a novemberben rajtoló 2023/2024-es világkupa-sorozatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában