Tenisz

2023.07.11. 11:00

Szuperliga-rajt! - Nagy csatát vívott a Kőszegi SE

A 16. szezonját kezdte meg a legmagasabb osztályban, a Szuperligában a Kőszegi SE teniszcsapata – a nyitófordulóban a PG Tenisz volt az ellenfél.

Tóth Gábor

A kőszegi teniszcsapat

Forrás: Cseh Gábor

– A tavaly második helyen záró csapatunk keretében történt változás – számolt be az elmúlt hetek eseményeiről Koltay Árpád, a szuperligás Kőszegi SE teniszcsapatának vezetője. – Jilly Ádám személyében egy 17 éves vendégjátékossal, valamint három saját nevelésű fiatal – Markovics Móric, Mayer László, Vágfalvi Simon – mellett Sebesi Patrikkal és Tájmel Kristóffal bővült a keretünk. Rendelkezésünkre áll az Amerikában játszó Vörös Máté s Kéki Márk, és ismét csatasorba állt Enyedi János. Osztrák légiósunk, Joachim Kovács viszont távozott. – A célunk a szokásos, szeretnénk bejutni a négy csapatot felvonultató felsőházba – folytatta Koltay Árpád. – Nehéz a csoportunk. Az örökös bajnok MTK komoly erőt képvisel, kiemelkedik a mezőnyből, idén is a bajnoki címet célozza. A csoport második, még továbbjutást érő helyére azonos eséllyel pályázunk a PG Tenisz Budapesttel és a Budaörssel. E három együttes között a pillanatnyi forma dönt majd. Bízom a fiúkban, csapatként kiváló eredményekre vagyunk képesek. 

A Kőszegi SE kerete: Vörös Máté, Enyedi János, Bartakovics Marcell, Szappanos Márton, Khin Dániel, Kéki Márk, Jilly Ádám, Markovics Móric, Mayer László, Vágfalvi Simon, Sebesi Patrik, Tájmel Kristóf, Lipták János (csapatkapitány), Koltay Árpád (csapatvezető). A Kőszeg hétfőn hazai pályán fogadta a PG Teniszt. Kőszegi SE–PG Tenisz 3:3. Kőszeg, 150 néző, szuperligás tenisz-csapatmérkőzés. Győztek: Bartakovics M., Jylli Á., Khin D.–Vörös M. A 17 éves Bartakovics nagy bravúrt végrehajtva, nagy küzdelemben, döntő szettben, rövidítésben legyőzte Fucsovics Márton edzőjét, Nagy Pétert. Jylli is szoros mérkőzést vívott és szintén győzött. Párosban pedig a Khin–Vörös kettős rövidítésben diadalmaskodott. A kánikulát felváltotta az eső, felhőszakadás miatt kétszer is esőszünetet rendeltek el, a mindent eldöntő páros meccs lapzártánk után ért véget. Az alapszakasz folytatásában a Kőszeg ma Budaörsön lép pályára, csütörtökön az MTK-t fogadja – mindkét mérkőzés 11 órakor kezdődik. A csoportkör után az első két helyezett feljut a felsőházba, ahol éremért harcolhat, a harmadik és a negyedik az alsóházba kerül, a bennmaradásért harcol. Szuperliga, A csoport: Somogyi Electronic, Diego, Unik SE-Vasas SC-Csopak TK-Next TA, Siófoki Spartacus SE-Bregyó TE. B csoport: Kőszegi SE, MTK, Budaörs SC, PG Tenisz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában